Haberler

9 Haziran 2019

Jedi: Fallen Order’ın oynanış videosu yayınlandı

EA’ın bu yılın Kasım ayında piyasaya süreceği ve ilk tanıtımının Nisan ayında Star Wars Celebration’da gerçekleştirildiği yeni Star Wars oyunu Jedi: Fallen Order için bir oynanış videosu, dünyanın en büyük video oyun fuarlarından E3’te geçtiğimiz gün paylaşıldı. Yapım ekibinin sunumu eşliğinde paylaşılan video, oyunun içeriği hakkında da çok sayıda detay içeriyor.

Kashyyyk gezegenindeki bir bölümün yer aldığı videoda, oyunun başlıca kahramanı Cal Kestis’in görevi oradaki Wookiee yerlilerine yardım etmek. Oyuncuların saklandıkları yerden çıkıp, ışın kılıçlarını ve Güç’ü kullanmaya, ve de galaksiyi kurtarıp yitirilmiş Jedi düzenini yeniden kurmaya hazır olmaları gerekiyor.

Oyunun yapım ekibinden Vince Zampella ve Stig Asmussen’in açıklamalarına göre daha önce pek keşfedilmemiş bu zaman diliminde yeni karakterlerin yanı sıra, eskiden tanıdığımız yerleri ve kişileri de görmek mümkün olacak, Forest Whitaker’ın seslendirdiği ve videoda da gözüken Saw Gerrera karakteri de bunlardan biri.

Karanlık Zamanlar olarak adlandırılan, Emir 66’nın hemen sonrasında geçen oyunda Cal, oyunun başında Hurda Loncası’nın bir çalışanı olarak yeni hayatında göz önünde saklanıyor. Ancak bir iş kazası sonucu bir arkadaşına yardım etmek için Güç’ü kullanmak zorunda kalınca yakalanmamak için kaçmaya başlıyor. İmparatorluğun daima bir adım önünde olup, Jedi Düzeni’ni geri getirecek antik bir gizemi de ortaya çıkarması gerekiyor. Asmussen’in açıklamasına göre oyunun hikayesi Lucasfilm ile geliştirildiği için tamamen canon.

Cal’in Buddy Droid’iyle tanışın

Celebration sırasında Cal hakkında fazla bilgi sahibi olamamıştık, fakat şimdi hem o hem de ona yardım eden karaktleri yakından inceleme fırsatına sahibiz. Bunlardan biri de Cal’e bilgi ve destek sağlayan droid BD-1. Oyun boyunca Cal’in yanından ayrılmayan bu droidin seslerini, efsanevi ses tasarımcısı Ben Burtt geliştirmiş. Oyun boyunca BD-1’ı kapıları açarken, yeni alanları tararken, karanlık yerleri aydınlatırken ve savaş sırasında Cal’i iyileştirirken görüyor olacağız.

Oyunun en tatmin edici özelliklerinden biri, üçüncü şahıs oynanışı ile ışın kılıcını kullanıp Güç’ü kullanmak olacak. Oyuncuların doğru zamanlama ile blok, saldırı ve yansıtma yapmaları gerekecek ve farklı düşmanların farklı hareket kombinasyonları ile durdurulmaları gerekecek.

Güç’ün Kudreti

Oyunda daha önce hiç görülmemiş Güç yetenekleri olacak, bunlardan biri de Force Slow – bu yetenek ile bir objeyi veya bir kişiyi yavaşlatabiliyorsunuz, tıpkı Kylo Ren’in bir lazer atışını filmde havada dondurması gibi. Güç’ün aydınlık tarafında olan Cal, Güç’ü manipule ederek Force Push ve Force Pull arasında bir efekt yaratarak bunu sağlıyor.

Genç padawan aynı zamanda duvarlarda koşup, eş zamanlı olarak ışın kılıcını kullanabiliyor. Işın kılıcı ve Güç kullanımı kombinasyonlarının neredeyse sınırsız olduğu söyleniyor.

Purge trooper’lar

Klasik stormtrooper çeşitlerinin yanı sıra oyunda ayrıca yeni bir sınıf olan ve Jedi ve benzeri Güç’e duyarlı kişilerle savaşmak için özel olarak eğitilmiş purge trooper’lar olacak. Bunun dışında scout trooper’lar ve alev püskürten özel trooper’lar da yer alacak.

AT-AT’ler, ve aralarında Jedi avcısı Second Sister’ın da yer aldığı Inquisitor’lar, KX güvenlik droidleri ve ürkünç wyyyshock örümcekleri de çarpışacağımız düşmanlar arasında bulunuyor.

15 Kasım tarihinde Playstation 4, Xbox One ve PC için çıkacak olan Jedi: Fallen Order’ı şimdiden ön-sipariş edebilirsiniz.

Oyunlar ,

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.