Anovos firmasına multi-milyon dolarlık dava

yazar:

kategori:

Star Wars lisansı da dahil olmak üzere pek çok büyük popüler kültür markasının prop-replica üretim ve satış haklarının sahibi olan Anovos firmasının, söz verdiği teslim sürelerini “epeyce” aştığı için başı dertte. Firma çok uzun bir süredir satışı gerçekleşen ürünlerin teslimatını yapamıyor ve bundan dolayı da koleksiyonerler tarafından eleştiri bombardımanına tutuluyordu. Beklemekten usanan koleksiyonerlerden biri, firmaya multi-milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Amerika, Louisiana’da yaşayan Richard Dalton adlı koleksiyoner, Anovos firmasından yaklaşık $40.000 değerinde ürün satın aldığını, ancak bunların hiçbirinin kendisine teslim edilmediğini belirtti. Satın aldığı ürünler arasında Star Trek Spock üniforması, miğferin de dahil olduğu bir Kylo Ren kostüm seti ve $9.000 değerinde bir uzay aracı minyatürü bulunuyor.

Anovos, zamanında teslim edilemeyen ürünlerle ilgili olarak yaptığı resmi açıklamada, teslim süresi aşıldığında bazı müşterilerin siparişlerini iptal ettiklerini, iadeler gerçekleştiğinde de halihazırda bekleyen siparişlerin üretimi için gereken hammaddelerin fiyatlarının yükseldiğini ve firmanın da minimum üretim adedini yakalayamadığını belirtmişti.

Dalton’ın avukatı, Anovos firmasının bu duruma rağmen ürünlerini halen pazarlamaya devam ettiğini ve Nisan ayı itibariyle firmanın hiçbir şekilde satış iadesi yapmayacağını dile getirdiğini söyledi. 5 milyon doları aşan hasarın bulunduğu söylenilen davanın sanıkları arasında Disney, CBS ve NBCUniversal da bulunuyor.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.