Celebration sonrası Bölüm IX yorumları

yazar:

kategori:

Geçen hafta nihayet görücüye çıkan ve hayranları yeniden heyecanlandırmayı başaran Bölüm IX: The Rise of Skywalker ile ilgili olarak, medyanın yoğun ilgi ve röportajlarına maruz kalan filmin yapımcısı Kathleen Kennedy, yönetmeni J.J. Abrams ve oyuncu Daisy Ridley yeni yorumlarda bulunup önemli bilgiler paylaştılar. İşte en dikkat çeken maddeler:

  • Son Jedi filminde Kylo Ren, Rey’e ailesinin önemsiz kişiler olduğunu ve içki parası için onu sattıklarını söylemişti. Abrams, Bölüm 8’de bahsi geçen bu olaylara sadık kalacağını, ancak bizim gördüğümüzden daha fazlasının bizleri beklediğini söyledi ve filmin tatmin edici bir finale ulaşması gerektiğinin farkında olduğunu sözlerine ekledi.
  • Rey karakterini canlandıran oyuncu Daisy Ridley, yapımın ortalarına doğru Bölüm IX’un sonunun değiştirildiğini söyledi. Çekimler başlamadan önce filmin sonundan haberdar olan Ridley, çekimler devam ederken finalde ufak ama önemli bir değişiklik farkettiğini belirtti. Ridley’in kastettiği finali, filmin önceki yönetmeni Colin Trevorrow’un yazdığı düşünülüyor.
  • J.J. Abrams, Güç Uyanıyor filmi için yöneltilen “Yeni Umut filminin remake’i” eleştirilerine istinaden bu filmin kasıtlı olarak veya istemeden, hiçbir şekilde bir remake havası taşımayacağının sözünü veriyor.
  • Abrams, üçlemenin son filmi olan The Rise of Skywalker üzerinde çalışırken serinin yaratıcısı George Lucas, bir önceki filmin yönetmeni Rian Johnson ve senarist Lawrence Kasdan’dan danışmanlık almış.
  • Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, “Palpatine görünüşe göre geri döndü” şeklinde yapılan bir yoruma “Evet” cevabını vererek karakterin dönüşünü kesin bir biçimde doğruladı. Hatta Palpatine’i aktör Ian McDiarmid yeniden canlandıracak. Palpatine’in dönüşü fikri, Güç Uyanıyor için yaratılan bir fikir havuzuna dayanıyor.

Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.