Haberler

14 Nisan 2019

Jedi: Fallen Order’a ilk bakış

Star Wars Celebration Chicago’da dün gerçekleştirilen ve yapımcılığını
Apex Legends ve Titanfall gibi oyunlar ile tanınan Respawn Entertainment’ın üstlendiği Jedi: Fallen Order oyununun tanıtım panelinde, oyuna ait ilk bilgiler ve videosu ortaya çıktı.

Oyunda, Emir 66’dan ve Jedi Düzeni’nin yokedilişinden sağ kurtulan Cal Kestis adında bir Jedi padawanını kontrol edeceğiz. Cal Kestis’i, Gotham ve Shameless dizileri ile tanınan Cameron Monaghan canlandırıyor.

Panel esnasında Respawn Entertainment, oyun içeriği hakkında daha fazla bilgi paylaştı. Cal, Jedi’ın düşüşünden sonra İmparatorluk’tan saklanıyor ve Star Wars evrenine yeni dahil edilen Braka gezegeninde bir hurdacı olarak çalışıyor. Yanında ona BD-1 adında bir droid eşlik ediyor. Ayrıca (oyuncu Debra Wilson’ın canlandırdığı) eski bir Jedi şövalyesi Cal’a akıl hocalığı yapıyor. Cal’ın gittiği her yeni gezegende hem Güç yetenekleri, hem de ışın kılıcı gelişiyor.

Respawn Entertainment hem öğrenmesi kolay, hem de bir derinliği olan bir dövüş sistemi geliştirmek istemiş ve buna “düşünceli mücadele” adını vermiş. Oyuncuların, dövüşte başarılı olabilmeleri için ellerindeki yetenek ve hareketleri dikkatlice kullanmaları gerekecek.

Oyunda pek çok gezegen ve karakter Star Wars evreninde ilk kez görülüyor olacak, bu konuda Respawn, Disney ve Lucasfilm ile yakından çalışmış. Buna verilebilecek örneklerden biri, Emir 66’dan kurtulan Jedi’ları avlamak amacı ile görevlendirilen, ve yakın dövüş konusunda uzmanlaştırılmış yeni Purge Trooper’lar. Bu özel askeri birim şimdiden Star Wars çizgiromanlarında yerini almış. Bunun yanı sıra Star Wars Rebels dizisinden aşina olduğumuz Inquisitor’lar da oyunda bulunuyor.

Daha önce belirtildiği üzere Unreal Engine 4 ile geliştirilen oyun tamamen singleplayer olacak, herhangi bir microtransaction veya loot box içermeyecek.

Star Wars Jedi: Fallen Order 15 Kasım 2019’da PS4, Xbox One, ve PC platformları için satışa çıkacak.

Oyunlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.