“Batuu” Genişletilmiş Evren’e Yerleşiyor

yazar:

kategori:

Disney, tema parklarında 2019 itibariyle hayata geçmesi beklenen yeni gözdesi “Galaxy’s Edge”i, çıkarılması planlanan ve henüz duyurulan roman ve çizgiromanlar aracılığı ile Star Wars genişletilmiş evrenine sokmakta kararlı gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz sene piyasaya çıkan ikinci Thrawn romanında, Galaxy’s Edge’deki kurgusal Batuu gezegenindeki Black Spire Outpost’a halihazırda değinilmişti. Lucasfilm, bu gezegeni ve ortamı daha da deşmeye hazırlanıyor.

Öncelikle, çıkacak mini-seri çizgiroman ile Batuu gezegeni ile Black Spire Outpost’ta yaşayan (ve tema parkında olayları ziyaretçilere sunacak olan) karakterler tanıtılacak. Ethan Sacks tarafından yazılıp Will Sliney’in çizeceği çizgiroman, galaksinin öbür ucundaki bu gezegene İlk Düzen’in varışına şahitlik eden Ithorian bir antikacı olan Dok-Ondar’ın maceralarını anlatacak. Dok-Ondar maceralarında, İlk Düzen’in ilerleyişini durdurabilecek gizemli bir objenin peşine düşecek ve yolu Han Solo ve Chewbacca ile kesişecek.

Dok-Ondar, Batuu’lu antikacı.

Adı daha önce Solo: Bir Star Wars Hikayesi romanında kısace geçen Ondar, muhtemelen tema parkında hediyelik eşya mağazasının başında duracak.


Delilah S. Dawson’ın yazacağı ve Eylül ayında çıkması planlanan “Black Spire” romanı ise Disney tema parkı deneyiminin öncül olaylarına değinecek.

(Kapak görselleri nihai değil)

Genç yetişkinlere yönelik “Crash of Fate” romanı, başı kaçakçılarla belaya giren genç bir kızın Batuu’ya dönüp orada eski bir arkadaşı ile yaşadığı maceraları anlatacak.

Black Spire Outpost’taki hayatı anlatacak çocuklara yönelik bir çizgiroman, IDW tarafından yayınlanacak.

Yetmedi mi? Star Wars’tan ilham alınmış ve hatta Galaxy’s Edge tema parkında yiyebileceğiniz yemeklerin tariflerini içeren bir yemek kitabı da yolda.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.