Açık-dünya Star Wars oyunu iptal edildi

yazar:

kategori:

Electronic Arts, firmaya yakın olan kişilerden gelen bilgilere göre Vancouver’daki ofisinde üzerinde çalışılan açık-dünya Star Wars oyununu iptal etti.

Firmanın, aralarında FIFA ve Battlefront’un da bulunduğu oyunlarını geliştiren EA Vancouver stüdyosu, Visceral Games kapandıktan sonra Ekim 2017’den bu yana açık-dünya bir Star Wars oyunu üzerinde çalışmaktaydı. Dead Space oyun serisi ile tanınan Visceral, kendi Star Wars oyununu geliştirmekteydi. Kod adı Ragtag olan bu lineer aksiyon-macera oyununun yönetmeni Uncharted serisinin yönetmeni olan Amy Hennig idi. EA Vancouver projeye destek veriyordu, ancak Visceral Games stüdyosu EA tarafından 17 Ekim 2017’de kapatılınca, proje Vancouver stüdyosuna devredildi.

Ancak EA Vancouver’ın Star Wars oyununun Ragtag ile aynı olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. EA Vancouver projeyi devraldığında onu baştan aşağı değiştirdi, bazı sanatsal detayları korudu ve bunu bir açık-dünya oyununa dönüştürdü. Kod adı Orca olarak değiştirilen açık-dünya oyunun gelişimi çok başlarda idi ve oyunculara bir kaçakçı veya ödül avcısının kontrolünü verip onlara farklı gezegenleri keşfetme ve farklı gruplarla çalışma imkanı sunacaktı.

Star Wars Ragtag – konsept tasarım

Görünüşe göre şimdi bu proje de iptal edilmiş durumda. EA yöneticileri önümüzdeki yıllar için yol haritasına baktıklarında Orca’nın planlanan çıkış tarihinden daha önce bir şeye ihtiyaç duyulacağına karar verdiler. Bu sebeple daha erken bir tarihte (muhtemelen 2020 sonlarına doğru – ki bu tarih yeni nesil konsolların çıkışı ile de kesişebilir) çıkacak daha küçük çaplı bir Star Wars projesi için Orca’dan vazgeçildi.

EA, EA Vancouver’ın açık-dünya Star Wars oyununu basın ile paylaşmadı ancak Visceral’ın durumu hakkında bilgilendirme yapılırken yayıncı bu projeden kısaca bahsetmişti:

“Oyuncuların geri dönüp uzun bir süre oynayabilecekleri bir deneyim sunabilmek için tasarımı değiştirmemiz gerekti. EA’ın dünya çapındaki stüdyolarından kurulan bir geliştirme ekibi, oyunun gelişimini ele alacak ve halihazırda proje üzerinde çalışmakta olan EA Vancouver’dan bir ekip onlara liderlik edecek.”

EA Vancouver’ın sıradaki yeni oyununun ne olacağı henüz bilinmemekle beraber, bunun farklı bir Star Wars projesi olabileceği söyleniyor. Respawn Entertainment ise “Jedi: Fallen Order” oyunu üzerinde çalışmaya devam ediyor ve bu oyunun ise 2019 sonbaharında çıkması bekleniyor.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.