Galaxy’s Edge Deneyimi Şekilleniyor

yazar:

kategori:

Disneyland’in 2019’da hayata geçecek tema alanı Galaxy’s Edge hakkında içeriden yeni bilgiler ortaya çıktı. Finansal bir yayın kuruluşu olan Barron’s’ın muhabirlerinden Jack Hough’un bizzat park inşaatında edindiği veriler, bazı detaylara ışık tutuyor.

Tema alanındaki inşaa ve operasyondan sorumlu kişilerin ve hatta bir Star Wars “uzmanının” da eşlik ettiği turda, alanın bir ihtimalle Haziran ayının başlarında, Orlando parkındakinin ise bu yılın sonlarına doğru açılacağı belirtilmiş olsa da, resmi bir açılış tarihi verilmemiş.

Detaylara değinecek olursak;

  • Ziyaretçiler, parkın içinden Galaxy’s Edge’e üç ayrı noktadan giriş yapabilecekler (Fantasyland, Frontierland ve Critter Country). Tema alanları arasındaki geçişler yeniden düzenlenerek, Galaxy’s Edge’in göze çarpan bir manzarada olması sağlanacak.
  • Bu alan, Star Wars evreninin dış sınırlarında bulunan Batuu gezegeni üzerindeki Black Spire Outpost’u hayata geçirecek.Black Spire Outpost adı, Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018) filminde ve Thrawn: Alliances (2018) romanında geçerek canon olmuş durumda, ancak bu isim Star Wars ile yeni tanışmış hayranlara tanıdık gelmeyecek.
  • Anaheim’daki parkta başlıca yapılar yerlerine oturtulmuş durumda. Koridoların ve iç kısımların inşaası tamamlanmadı ancak başlıca set parçaları kuruldu.

Millennium Falcon: Smuggler’s Run

  • Bu etkinlikte korsan Hondo Ohnaka, Millennium Falcon‘u kullanmak için Chewbacca ile bir anlaşma yapıyor ve ziyaretçiler pilot rolünü üstleniyor. Etkinliğe giriş, ortama aykırı düşmeyecek şekilde, uygun bir biçimde yerleştiriliyor.
  • Ziyaretçiler altı kişilik gruplar halinde gemiyi uçurarak hareketlerinin sonucunu gerçek zamanlı olarak görebilecekler, örneğin kalkış sırasında bir kuleyi devirebilecekler. Uçuş deneyimi her binişte farklı olacak. Her uçuşun sonunda ziyaretçi, örneğin, Oga’nın mekanında bir içki için durabilecek ve bir karakter ona “patron gemiyi tek parça halinde geri getirmemenden hoşlanmadı” diyebilecek. Ziyaretçi, kendi tercihlerine göre, kendisini interaktif bir hikayenin içinde bulabilecek.

Rise of the Resistance

  • Bu etkinliğe katılmayı bekleyen ziyaretçiler, kendilerini Direniş’in İlk Düzen’e karşı toplandığı bir operasyon üssünü andıran, film kalitesinde dekore edilmiş iç kısımlarda bulacaklar. Misafir grupları rastgele zamanlarda düşman tarafından ele geçirilecek ve bir asker taşıma aracına binip kaçmayı deneyecekler. Stormtrooper’ların uygun adımda yürüdüğü ve Kylo Ren’in de Güç Uyanıyor’daki sorgulama sahnesine benzer sahneler olacak. Bindikleri araç, dört bacaklı AT-AT ve benzeri savaş makinelerinden kaçmaya çalışacak.

Oga’s Cantina

  • Disneyland’de alkol bulunduracak ilk restoran olacak Oga, estetik sebeplerle küçük fakat popüler olması beklenen bir mekan. Konuk kapasitesini artırmak amacıyla, çoğu misafir ayakta duracak. Restoranın dış çeperinde az sayıda loca yer alırken, bunların hangi koşullar altında rezerve edilebileceğine dair bir bilgi şimdilik bulunmuyor.
  • Ziyaretçiler buradaki barda mavi süt içkisini sipariş edebilecek. Bu içkinin içinde süt bulunmayacak.

Mağazalar

  • Mağazalardan biri, misafirlerin özelleştirebileceği droidleri içerecek ve interaktif bir deneyim yaşatacak. Örneğin inşa edilen bir droid, bir stormtrooper yaklaştığı zaman korkup sinyal verebilecek. Aynı gruba ait droidler, karşılaştıkları zaman birbirlerini tanıyabilecek. Fiyatlar henüz belirlenmedi. Mağazada aynı zamanda binlerce dolar karşılığında birebir boyutta bir R2-D2 satılması ihtimali de bulunuyor.
  • Solo romanında kısaca bahsedilen Dok-Ondar adındaki koleksiyoncu bir karakterin de dükkanı bulunacak. Büyük ihtimalle animatronik olması beklenen bu karakter, bir tezgahın arkasında durarak mağaza çalışanlarının geri kalanından ayrı bir yerde bulunacak. Çalışanlar, Dok-Ondar ile konuşup hangi ürün için kaç para istediğini sorabilecekler.
  • Mağazada üzerinde Star Wars logosu olan hiçbir şey satılmayacak, zira bu kurgusal evrende böyle bir logo bulunmuyor.

Parkın bu kısmı açıldığı zaman 10-12 saat sürecek kuyruklar oluşması bekleniyor.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.