Thrawn’ın Üçüncü Romanı Geliyor

yazar:

kategori:

Haftalık olarak yayınlanan Star Wars Show’un son programında, Lucasfilm ve Del Rey yayıncılıktan üçüncü Thrawn romanının yolda olduğu açıklandı. “Thrawn: Treason (İhanet)” adını taşıyacak ve İmparatorluk döneminde geçecek olan romanın yazarı yine Timothy Zahn olacak.

Thrawn: İhanet’in konusu şu şekilde:

Büyük Amiral Thrawn’un İmparatorluk’a sadakatinin en büyük sınavı bu Star Wars romanında anlatılıyor.

“Eğer İmparatorluk’a hizmet edeceksem, benim tutacağım tarafı sen komuta ederdin.”

İmparator Palpatine ile olan ilk görüşmelerinde Büyük Amiral Thrawn bu sözü vermişti. O zamandan beri Thrawn, İmparatorluk’un en etkili araçlarından biri olmuş, düşmanları galaksinin bilinen sınırlarına kadar itmişti. Fakat Thrawn bir silah olarak keskinleştikçe, İmparator da daha yıkıcı şeylerin hayalini kurar olmuştu.

Thrawn’ın TIE Defender geliştirme programı, Direktör Krennic’in gizli Ölüm Yıldızı projesi için durdurulunca İmparatorluk’taki güç dengesinin sadece askeri zeka veya taktiksel verimlilikle ölçülmediğini farketmişti. En büyük zeka bile gezegenleri olduğu gibi yokedebilme gücü ile başedemezdi.

Thrawn, İmparatorluk hiyerarşisindeki yerini güvenceye almak için çalışırken eski “çömez” Eli Vanto, Thrawn’ın anavatanı olan gezegen ile ilgili uğursuz bir uyarı ile geri döner. Thrawn’ın stratejik ustalığı ona imkansız bir seçim karşısında rehberlik edecek: Chiss egemenliğine bağlılık veya hizmet etmek için yemin ettiği İmparatorluk’a sadakat. Doğru seçim ihanet etmek anlamına gelse dahi.

Star Wars: Thrawn: İhanet önümüzdeki hafta ön siparişe açılacak ve 2019 yazında raflarda olacak. Kitabın Türkçe’si için henüz açıklanmış bir duyuru bulunmuyor.

Not: Thrawn roman serisinin kronolojik sıralaması şöyle;


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.