Nedir Bu “Solo” ?

yazar:

kategori:

Bu hafta yeni bir Star Wars filmi gösterime giriyor! Son Jedi aklınızda hala taze olabilir, ancak Solo: Bir Star Wars Hikayesi yarın sinemalarda olacak. Genç Han Solo’nun hayatını anlatan bu film hakkındaki haberleri takip etmediniz mi? Resmi olarak yayınlanan tüm bilgileri derledik (spoiler yok!) bu sayede bu hafta sonu uzak bir galaksinin kirli tarafını ziyaret etmeye tamamen hazır olacaksınız.

Solo‘da birkaç tanıdık yüz var (tanıdık karakterler daha genç yüzlere sahip desek daha doğru olur), ama buluşacağımız oyuncuların çoğu Star Wars evrenine yeni ilaveler. Solo oyuncularının en dikkat çeken haydut ve kaçakçılarına merhaba deyin:

Han Solo (Alden Ehrenreich) – Efsane olmadan kısa bir süre önceki adamımız. Corellia gezegeninden genç bir kabadayı olan Han Solo, büyük yükselişini ve uçması mümkün olan her gemiyi uçurmanın hayalini kuran şaşkın bir maceraperesttir. Kendisine yeni bir mürettebat bulmak isterken bazı kaçakçılar ile karşılaşınca, kendini kaçakçı ve dolandırıcıların hayatına atılmış olarak buldu.

Chewbacca (Joonas Suotamo) —Tabii ki, o, Han’ın gelecekteki yardımcı pilotudur, ama Han ve genç Wookiee’nin Solo’da nasıl bir araya geldiğiyle ilgili pek bir şey bilmiyoruz (Han’ın Chewie’yi kölelikten kurtardığı gerçeği dışında), Han kendini kaçakçılık hayatına çekilmiş olarak bulunca Chewie de onun yanında olmayı tercih ediyor.

Qi’ra (Emilia Clarke) – Corellia’da Han’la birlikte büyüyen gizemli bir kadın olan Qi’ra, Solo‘da meydana gelen olaylar sırasında tekrar Han ile buluştuğu zaman galaktik yer altı dünyasının önemli bir oyuncusudur. Fragmanlar, onun Han’ın gerçekte kim olduğu hakkında bazı gizemli sırları bildiğini gösteriyordu, bu yüzden filmin seyri sırasında büyük olasılıkla ona karşı bazı ilgi çekici kozlara sahip olacak.

Tobias Beckett (Woody Harrelson) – Ölümcül bir haydut olan Beckett, bir grup soygun için Mimban gezegeninden Han’ı alarak, galaksinin en iyi suçlularından biri olma yolundaki genç adamın akıl hocası oldu.

Val (Thandie Newton) – Beckett’ın yakın bir arkadaşı olan Val, filmdeki en gizemli karakterlerden biri, zira onu şimdiye kadar yayınlanan görüntülerde çok az gördük.

Lando Calrissian (Donald Glover) – Millennium Falcon’unun kaptanı, usta Sabacc oyuncusu ve çok sayıda hoş pelerin sahibi Lando Calrissian, düzenleyecekleri soygun için bir pilot arayan Qi’ra tarafından Han’a ve ekibine tanıtılan becerikli bir kaçakçıdır. Ayrıca, görünüşe göre, Star Wars’un ilk resmi panseksüel karakteridir, ancak filmde bunun gösterileceğini izledikten sonra göreceğiz.

L3-37 (Phoebe Waller-Bridge) —Lando’nun droid suç ortağı ve Falcon’un mevcut pilotu. Kuru bir İngiliz aksanıyla ve kurnaz bir kadın sesi ile konuşan droid L3, kelimenin tam anlamıyla “şahsına münhasır” bir droiddir – çünkü kendini diğer droidlerin parçalarını rastgele kullanarak inşa etmiştir. İnsanları dövmek ve tehlikeli işler yapmaktan büyük heyecan duyuyor.

Rio Durant (Jon Favreau) – Karlı gezegen Vandor-1’de bir trene soygunu için Beckett’in ekibine katılan çok kollu bir uzaylı. Rio’yu bunun ötesinde görmedik, zavallı küçük adama talihsiz bir şey olabilir.

Dryden Vos (Paul Bettany) – Başta Michael K. Williams’ın oynayacağı gösterişli, yüzü yaralı bir gangster olan Vos, Crimson Dawn suç örgütünün lideridir. Vos, Beckett’ın ekibini büyük bir iş için işe aldı ve bir süre sonra Qi’ra Han’ı Corellia’da bıraktıktan sonra, Vos’un üst düzey adamlarından biri oldu.

Enfys Nest – Cloud-Riders adlı Swoop bike çetesinin uzaylı liderinin kökeni, aslında en eski Marvel Star Wars çizgi romanlarına dayanıyor. Nest, film boyunca Han ve mürettebatının birden çok dünyada başlarına bela oluyor.

Solo, Han’ı ve ekibini, daha önce hiç görülmeyen bir grup gezegene götürecek. Yine de pek çok isim, Star Wars tarihinden oldukça tanıdık geliyor.

Corellia – Han’ın (ve muhtemelen Qi’ra’nın) anavatanı olan Corellia, Han’ın gençliği sırasında İmparatorluk için önemli bir gemi üretme kaynağıdır ve dünya üzerindeki imparatorluk varlığı şiddetlidir.

Mimban – İmparatorluk ve yerel isyancı güçler için büyük çatışmaların bulunduğu bataklık dünyası Mimban, genç Han Solo’nun İmparatorluk askerliği görevini yaptığı kasvetli bir yer. Bu sadece Chewbacca ile değil, aynı zamanda bir askerin tekdüze hayatından kaçma ve hayallerini takip etme şansı veren Val ve Beckett ile de buluştuğu yer. Solo’dan önce, Mimban 1978’de yayınlanan ilk orijinal Star Wars romanı olan ünlü Splinter of the Mind’s Eye‘da Luke ve Leia’nın ziyaret ettikleri gezegen olarak biliniyordu.

Vandor-1 – Conveyex adlı bir İmparatorluk yük trenine yapılacak olan soygun, bu karlı gezegende gerçekleştirilecek, bu sayede Beckett da Han’ın mürettebatına katılmaya değer olup olmadığına bakacak.

Kessel — Yasadışı, ölümcül uyuşturucu baharatı ve onu toplamak için kullanılan köleleri barındıran madenlerin rezil yuvasıdır. Kessel, Solo‘da önemli bir yer olacak çünkü adını efsanevi Kessel Uçuşu’na veriyor, hızlı pilotluk yapan Han, hayatının geri kalanını bu uçuşu 12 parsec altında tamamladığını iddia ederek geçirecek.

Han Solo’nun Yaşamı

Han Solo, en ikonik Star Wars karakterlerinden biridir – Solo, eski Genişletilmiş Evren veya Disney’in yenilenmiş canon’u, onun geçmişine değinen ilk materyal değil (ayrıca muhtemelen onun Yeni Bir Umut öncesi günlerini keşfedecek son medya parçası da olmayacaktır). Ancak Disney’in Lucasfilm’i satın alması ve bu sebeple Genişletilmiş Evren’in sona ermesiyle pek çok şey değişti ancak genç Han’ın yaşamının bazı yönleri söz konusu olduğunda, bazı şeyler aynı kalmıştır. Han’ın GE’deki biçimlendirici yıllarından, Solo‘da yer alacak olan büyük detaylardan birkaçı şöyle:

Han’ın bazı imparatorluk bağları olacak. Eski GE’de, Corellia üzerinde cehennem gibi bir çocukluktan kaçan Han, Carida’daki İmparatorluk Akademisi’ne kabul edildi, genç bir subay olarak mezun oldu (akademik yeteneklerinden ziyade uçuş eğitimindeki başarısı sayesinde). Solo‘da, hala İmparatorluğa hizmet etmesine rağmen çok daha fazla Han Solo-vari bir pozisyona atanıyor: varoş bir gezegende vasıfsız bir askerlik yapıyor. Yine de, GE’de olduğu gibi, Han’ın imparatorluk hizmetindeki yolu, köleleştirilmiş Chewbacca ile kesişiyor.

Han’ın Millennium Falcon’u kazandığını görüyoruz. “İmparator” filminde Lando, sevgili yük gemisini Han’a bir kart oyununda kaybettiğini belirtiyor ve her ne kadar GE’nde bu hikayenin farklı versiyonları olsa da Solo filmi bize o anın “resmi” versiyonunu sunacak ve bu da muhtemelen Han ve Lando’nun ilk karşılaşması sırasında olacak. Cesurca bir hareket Bay Solo, ama işe yarayacak mı?

Meşhur Kessel Uçuşu sonunda gösterilecek. Han’ın, Luke ve Obi-Wan’a hızla ilgili ortaya attığı büyük iddialarına rağmen – bir “parsec”, bir mesafenin ölçüsüdür – bu efsanevi uçuşu tamamladı, ancak biz daha önce Kessel uçuşunun ne olduğunu hiç görmedik ya da öğrenmedik. GE’de bu uçuş, baharat dünyasından Formos’a kadar uzanan ve iyi bilinen bir kaçakçı rotasıydı, ancak fragmana bakılırsa Falcon, İmparatorluk güçlerinden kaçarken büyük bir kovalamacaya da burada giriyor.

Solo , 25 Mayıs’ta sinemalarda! Filmle ilgili yorumlarınızı Facebook grubumuzda ve forumumuzda okumak için sabırsızlanıyoruz!

Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.