Thrawn’ın devam romanında ilginç detay

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan yeni Thrawn romanının devamı olan “Thrawn: Alliances”tan bir kesit yayınlandı. 24 Temmuz’da yurtdışındaki kitapçılarda yerini alacak olan romanın sadece kapağına bakıldığında dahi bu kez şeytani İmparatorluk liderine Darth Vader’ın da eşlik edeceği anlaşılıyor. Yayınlanan bu kesit, oldukça ilginç bir detayı içeriyor.

“Beni şaşırttın, Amiral Thrawn” dedi Palpatine. “Evine yakın bir yere yolculuk yapacak olmana daha fazla heyecan göstermeni beklerdim.”

Thrawn’ın parlayan kırmızı gözleri kısıldı ve Palpatine bu ani dikkati hissetti.“Anlamadım, Majesteleri?”

“Rahatsızlığın kaynağı senin Bilinmeyen Bölgeler’inin ucunda yer alıyor” dedi İmparator. “Batuu adında bir gezegen bunun merkezi olarak gözüküyor”. Yeniden, duyduğu bu isim karşısında verilen reaksiyonu hissetti. Bu kez reaksiyon her ikisinden geldi. “Sanırım bu gezegeni daha önce duydun?”

Thrawn’ın göz kapakları kısıldı, mavi tenli yüzü hatırladığı anıları sebebiyle şekil değiştirdi. “Evet” diye mırıldandı. “Kesinlikle daha önce duydum.”

Batuu ismi dikkatli Star Wars hayranları için de yabancı değil, çünkü Amerika’daki Disneyland’lerde 2019 da faaliyete başlayacak Star Wars tema parkının adının Star Wars: Galaxy’s Edge (Galaksinin Ucu) olacağı ve kurgusal parkın da Batuu adlı bir gezegende canlandırılacağı da bir süre önce yetkililerce açıklanmıştı.

Batuu gezegeni şu şekilde tanımlanıyor: Batuu, Dış Halka Bölgesinin ucunda yer alan, ormanlar ve dağlarla kaplı bir gezegen. Işık hızı kullanılmadan önceki zamanlarda çoğunluğu keşfedilmemiş Vahşi Uzay’a girilmeden önce uğranan son durak burasıydı. Artık genellikle bir ticaret noktası, kaçakçılar ve heyecan arayanlar için bir saklanma yeri olarak kullanılıyor. Hem Direniş hem de İlk Düzen için stratejik bir nokta.

Yayınlanan bu kesite göre Thrawn ve Vader’ın nereye gideceğine dair elimizde bir ipucu var. Bir diğer ilginç detay da İmparator’un hissettiği bu rahatsızlık, çünkü kaynağının araştırılması için oraya en kuvvetli iki hizmetkarını gönderiyor. İmparator’un hissettiği rahatsızlığın nedeni Snoke olabilir mi? Kitap çıktığında anlayacağız.

Kesitin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.