Bölüm IX’un Kod Adı Sızdı!

yazar:

kategori:

Yeni Star Wars filmlerinin güvenliğinin sağlanması adına sahte yapımcı firma ve film kod adları geleneği devam ediyor. Önümüzdeki mayıs ayında gösterime girecek olan Solo filminin kod adı “Red Cup” idi. 2019’da gösterime girecek Bölüm IX’un kod adı ve sahte yapımcı firma adları da ortaya çıktı. Carbonado Industried LTD. firma adının kullanıldığı Bölüm IX’un kod adı “Black Diamond” (Kara Elmas), yani Carbonado’nun bir diğer adı. Wikipedia’da Carbonado’nun tanımı şu şekilde geçiyor:

“Kara Elmas” olarak da bilinen Carbonado, doğal elmasların en dayanıklı formudur. Elmas, grafit ve karbondan oluşan, saf olmayan bir polikristalin elmas formudur. Merkez Afrika Cumhuriyetleri ve Brezilya’daki madenlerde bulunur. Doğal rengi siyah veya koyu gridir, ve diğer elmaslara kıyasla daha gözeneklidir.

Star Wars filmlerinin kod adlarından bir anlam çıkarmak genellikle bir sonuca bağlanmaz fakat yine de bir bağlantı kurmak istenirse şu söylenebilir: kara elmaslar “ışıltıları” (luminescence) ile bilinirler. Usta Yoda’nın Bölüm V’te “Luminous beings are we, not this crude matter” sözlerini hatırlarsak, Yoda’yı bir kez daha görme ihtimalimiz var diyebiliriz (bu sadece bir çıkarım).


Yorumlar

“Bölüm IX’un Kod Adı Sızdı!” için bir yanıt

  1. Yoda değil üstad. Luke görünür ama.

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.