Eski Star Wars çizgiromanlarından Tag ve Bink karakterlerini hatırlayan var mı? Görünüşe göre bu komik ikili, Han Solo filminde ete-kemiğe bürünerek “canon” oluyor!
#tagandbink ? pic.twitter.com/1EzUbS3MQs
— Ron Howard (@RealRonHoward) 14 Ekim 2017
Filmin yönetmeni Ron Howard, dün Twitter’da paylaştığı fotoğrafta İmparatorluk üniforması giyen iki kişi ile birlikte ve fotoğrafın altında #tagandbink ? yazıyor. Bu en başta bir şaka gibi gözükse de, daha sonra Kevin Rubio’nun filmin yazarı Jon Kasdan’a yolladığı bir tweet’te bu bilgi doğrulanıyor.
Thank You, Kevin. I’m a huge fan and I had to get ’em in there, and then had to play it myself (with Toby Hefferman) to do it justice
— Jon Kasdan (@JonKasdan) 14 Ekim 2017
Kevin Rubio: Ron Howard benim çizgiromanını resmen canon yaptı. Teşekkürler Ron!
Jon Kasdan: Teşekkürler, Kevin. Onların (Tag ve Bink) büyük bir hayranıyım ve onları (filme) katmam lazımdı.
Peki Tag ve Bink kimdir? 2000’li yılların başında çıkan Star Wars Tales çizgiroman serisinde, yazar Kevin Rubio’nun yarattığı bu iki karakter seri boyunca kendilerini evreni etkileyen büyük olayların ortasında buldular ve başlarına saçma sapan şeyler geldi. Daha o zamanlarda dahi bu hikayeler “non-canon” sayılıyor ve “Infinities” adlı alternatif evren hikayelerinin altında kabul ediliyordu.
“-Nihayet.” “-Diğer asansör nerede? -Hangi diğer asansör? -Sadece bir tane var! -Bana hiç bakma. Ben seni takip ediyordum.”