Star Wars Rebels’dan Detaylar!

yazar:

kategori:

Merakla beklenilen yeni Star Wars animasyonu Rebels ile ilgili karakterler, gemiler ve gezegenler yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladı. Entertainment Weekly’nin dizinin yapımcısı Simon Kinberg ile yaptığı röportajda, yanıtı en çok merak edilen sorular soruldu. 2014 sonbaharında yayına başlayacak olan diziyle ilgili yapılan bu röportajı haberimizin devamında bulabilirsiniz.

  •  Projeye dahil olmaya hangi aşamada karar verdiniz?

Bir animasyon projesi yapılmak isteniyordu ve ben de Clone Wars animasyonunu çok seviyordum. Bu dizinin Star Wars zaman çizelgesinin neresinde olacağını konuşmaya başladık. Ne yapacağımızı bilmiyorduk, bu dizi filmlerin öncesini veya sonrasını anlatabilir veya tamamen kendi evreninde geçiyor olabilirdi. Sonrasında Asi Birliği’nin filmlerde ne kadar çok yer kapladığını fakat hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmediğini farkettik. Resmi hikayelerde Asi Birliği’nin kuruluşuna değinilmiyordu (dikkat: Kinberg burada The Force Unleashed oyununu kasıtlı veya kasıtsız olarak yok sayıyor, belki de TFU oyunu geçerliliğini yitirecektir?). Böylece orijinal üçlemedeki karakterlerin hikayesini anlatma kararı aldık – ki bu da bizi Bölüm III ile IV arasına koyuyor. Bölüm IV’e çok yakın olmak istemiyoruz, böylece hikaye kendini tekrarlamamış olacak ve sizler de isyanın tohumlarının atıldığı zamanları izleyebileceksiniz.

  •  Bu dizinin Clone Wars’dan görsel ve duygusal açıdan farkı ne olacak?

Görünüm epey farklı olacak. Ralph McQuarrie’nin çizimlerini esas alarak hazırlanan görseller daha az “bilgisayarla yaratılmış” hissi veriyor. İlk Star Wars filmleri dijital olmaktan öte, “el yapımı” havası taşıyordu, biz de bu havayı yakalamak istiyoruz. George Lucas’ın arşivlerinde daha önce hiç kullanılmamış çizim ve proplar var, dizide bunları görebileceksiniz.

  •  Hikaye anlatımında farklılıklar nasıl olacak? Disney XD kanalında ne kadar karanlık bir hikaye anlatabilirsiniz?

Yarattığımız dünya, İmparatorluk’un hakim olduğu bir dünya. Galakside stormtrooper’ların insanları baskı altında tuttuğu bir İmparatorluk göreceksiniz. Teorik olarak hikaye karanlıklaşıyor, ama ilhamımızı orijinal filmlerden aldığımız için hikayenin içinde macera ve duygusallık da var. Baktığınızda Bölüm IV, V ve VI arasında da ton farklılıkları görebilirsiniz, bizim anlatacağımız hikayeler Bölüm IV’ün tonuna daha yakın. Yani İmparatorluk’un ne kadar zalim ve acımasız olduğunu görebileceksiniz, ama çoğunlukla karakterlere odaklı hikayeler anlatılacak. İlk birkaç bölümde karakterler tanıtılacak.

  •  Yeni bir kötü adam yarattınız: Inquisitor. Onu özel kılan nedir?

İşlemin en zorlu kısımlarından biri buydu. George Lucas hiç şüphesiz zamanımızın en bilinen kötü adamını yarattı. Bu yüzden sanatçılar ile beraber Inquisitor’u yaratmak için çok zaman harcadık. Korkutucu, bir çocuk için kabuslara girebilecek tipte, ama çok da yabancı ve yaratıksı olmayan birini istedik. Tahmin edilen sebeplerden dolayı miğferinin olmasını istemedik. Soğuk, sürekli hesaplar yapan ve insanların duygusal ve fiziksel zayıflıklarını kullanabilen, Jedi’lar ve Güç ile bağlantısı olan bir karakter yarattık. Özellikle geri kalan Jedi’ların çok korktuğu bir karakter olacak.

  •  Amiral Thrawn gibi genişletilmiş evren karakterlerini görecek miyiz? Yoksa sadece sizin yarattığınız karakterler mi olacak?

Evrenin farklı köşelerinden farklı karakterlerimiz var. Pablo Hidalgo bu konuda müthiş bir kaynak, kendisi bir Star Wars dahisi ve Star Wars için yaratılmış olan her kelime veya görseli biliyor. Onu da işe dahil ettik, herkesin bilmediği havalı yaratık veya mekanları hikayeye onun aracılığıyla katacağız. Veya kendisi kötü karakter için bir arkaplan hikayesi yazacak (Kinberg soruyu biraz geçiştirmiş).

  •  Dizide İmparator ve Darth Vader’ı görecek miyiz?

Bunu yanıtlamama izin yok.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.