Star Wars tarihi baştan yazılıyor!

Disney, oluşturduğu yeni bir ekiple Star Wars evreninde bundan böyle hangi olay ve karakterlerin geçerli (canon) olup olmadığını belirleyecek, böylelikle genişletilmiş evren olarak tabir edilen dönemler içerisindeki materyaller resmi veya geçersiz olacak. Bu karar ile yeni çıkacak tüm Star Wars seri filmleri ve spin-off filmlerdeki olay ve kişiler resmi kabul edilecek. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

“Hikaye Grubu” olarak adlandırılan grupta Lucasfilm’in “Holokron Koruyucusu” olarak adlandırdığı Leland Chee var, kendisi Star Wars ile ilgili tüm bilgi bankasına hakim durumda.

Şu an için nelerin kalacağı, nelerin çöpe atılacağı bilinmese de, bu karar ile Star Wars film evreni ile genişletilmiş evrenin ayrı tutulmadığı, film, çizgiroman, kitap, oyun ayırt etmeksizin her şeyin resmi olduğu tek bir evren oluşturulması amaçlandığı biliniyor. Clone Wars animasyonu ve Knights of the Old Republic oyunu gibi büyük etki yaratan serilerden materyallerin korunacağı, fakat artık çok eski olan ve yeni anlatacakları hikayelerle örtüşmeyen materyallerin göz ardı edileceği tahmin ediliyor. Bu durum, büyük ihtimalle ilk altı Star Wars filminden sonra çıkan kitapları da kapsayacaktır çünkü bu kitaplar onların filmlerde anlatacakları hikayelerin yolunu tıkayacaktır.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.