Celebration Europe II’de neler oldu?

yazar:

kategori:

YıldızSavaşları.Com üyelerinden oluşan ziyaretçi kafilesi, 25 Temmuz Perşembe günü çıktıkları yoldan dün itibariyle döndüler. Başlarından neler geçtiğini, ve Star Wars dünyasına ilişkin önemli neler olduğunu haberimizin devamında bulabilirsiniz.

1. GÜN
  • Etkinlik kapı açılışı cuma günü olmasına rağmen biz perşembe gününden oradaydık. Yasak olmasına rağmen içeri sızıp birkaç fotoğraf çektirdik (facebook sayfamızda bulabilirsiniz).
  • Celebration’ın ilk sunumu “Uluslararası Hayranlık” üzerineydi, ve hem sitemizi, hem de ülkemizdeki Star Wars hayranlarını temsilen site kurucumuz Ateş Çetin sahnedeki 3 konuşmacıdan biri oldu. Yaklaşık 150 kişinin dinleyici olarak katıldığı panelde Ateş, ülkemizde Star Wars hayranlığının nasıl başladığından, hangi aşamalardan geçtiğinden ve bugünkü durumundan söz etti, dinleyiciler ise onun anlattıklarını ilgiyle dinlediler (panelin tam kayıdı önümüzdeki günlerde yayınlanacak).
  • Kostümler! Birbirinden çılgın ve yaratıcı kostümler hazırlayan hayranlar, katılımcıların başlarını döndürdüler (özellikle yaklaşık 2,5 metre boyundaki Wampa’yı görmeliydiniz). Birebir boyutlardaki setlerde ise kendinizi kimi zaman Jabba’nın sarayında, kimi zaman bir Bacta tankının içinde, kimi zaman da bir speeder bike’ın üzerinde bulabiliyordunuz.
  • Steve Sansweet’in açtığı “Rancho Obi-Wan” sergisi, her ne kadar kısıtlı bir koleksiyonu getirmiş olsa da yine de ilginç parçaları sergiliyordu.
  • Akşam saatlerine doğru sahneye çıkan aktör Anthony Daniels (C-3PO), şahsına münhasır karakteri ile sunucu Warwick Davis’e zor anlar yaşattı. Sahneye “bana Ewok tapınması yapmazsanız çıkmam” diyerek gelen Daniels, istediğini yaptırdı (ve iki gün sonra da hediye ettiğimiz Türk lokumunun tadına baktı). Tıpkı tüm potansiyel Bölüm VII oyuncuları gibi, Anthony Daniels’a da Bölüm VII ile ilgili soru sorulması yasaktı, fakat kendisi bu rol için olan isteğini, gök yüzüne bakıp Disney ile konuşarak dile getirdi.
  • Son panel, İmparator Palpatine’i canlandıran aktör Ian McDiarmid’indi. McDiarmid, Palpatine taklitleri ve kahkahasıyla izleyenlerin tüylerini diken diken etmeyi başardı, özellikle sunucu Warwick Davis ile yeniden canlandırdıkları Yoda-Sidious düello sahnesi görülmeye değerdi.
2. GÜN
  • Etkinliğin ikinci günü, kostüm yarışmasının düzenleneceği gündü. Asi Lejyonu Türkiye Outpostu’ndan Gizem Aysu Özkal ve Iain Maynard sabah erkenden kostümlerini giyerek ön elemeye katıldılar (ve geçtiler).
  • İkinci gün sahneye ilk çıkan Lucasfilm’in yeni başkanı Kathleen Kennedy oldu. Yaklaşık bir saatlik panelle ilgili olarak özet vermek gerekirse Kennedy’nin önemli hiçbirşey söylemediğini belirtsek yanlış olmaz, Bölüm VII ile ilgili paylaştığı tek gelişme yeni üçlemenin müziklerini de John Williams’ın yapacağı yönündeydi. Hayranlar bu haberi coşkuyla karşıladılar.
  • Sıradaki panel yeni animasyon dizi projesi “Star Wars Rebels” üzerineydi. Projenin yönetmeni Dave Filoni, sahnede diziye ilişkin konsept çizimlerini izleyicilerle paylaştı. Gördüklerimiz arasında STAR WARS REBELS logosu, bir Stormtrooper, TIE-Fighter, Yıldız Destroyeri, ve Millenium Falcon benzeri yeni bir gemi vardı, ancak ne yazık ki herhangi bir video görüntüsü izletilmedi. Çıkışta katılımcılara diziye ait olduğu izlenimi veren bir rozet hediye edildi.
  • Günün en önemli olayı ise hiç şüphesiz kostüm yarışmasıydı. Warwick Davis’in sunuculuğunu yaptığı yarışmanın jürileri Clone Wars serisinden Dave Filoni ve Ashley Eckstein, Lucasfilm’den Leland Chee, ve eski Dark Horse çizerlerinden Randy Stradley idi. Göz alıcı kostümler arasında Darth Malgus, C-3PO, Wampa ve elbette Türkiye’den Kyle Katarn ve Mara Jade vardı. Farklı kategorilerde yarışan kostümlerin hepsi çok başarılıydı, yarışmanın nihai birincisi ise Padme’nin piknik kıyafetini giyen bir hayran oldu.
  • Paneller, Carrie Fisher’ın sunumuyla devam etti. Sahneye köpeği ile birlikte çıkan Fisher, sorulara kafası karışmış bir şekilde yanıt verince hayranları güldürdü. Ve yine, kendisine Bölüm VII ile ilgili soru sorulmasına izin verilmedi.
3. GÜN
  • Kutlamaların son günü, 6 film boyunca Boba Fett’e hayat vermiş aktörlerin sahne alması ile başladı. Bölüm II’den Daniel Logan (genç Boba Fett), Bölüm VI’dan Dicky Beer, John Morton (dublörler) ve Jeremy Bulloch (asıl Boba Fett) panelde yer aldılar, Jeremy Bulloch sahneye en son ve Boba Fett kostümü ile çıktığında salonda büyük bir alkış koptu. Daha sonra en iyi Boba’yı seçmek için sahnede bir yarışma yapıldı ve Bölüm II’de Jango’nun kellesini kaybettiği sahnenin canlandırılması istendi. Tam bu sırada da sahneye Jango’yu canlandıran Temuera Morrison çıktı. Daniel Logan, kopan kafayı yerine takmak isteyip izleyicileri güldürürken, Jeremy Bulloch ise duygusal oyunculuğu ile gönül tellerini titretti.
  • Sıradaki panel, Jabba’nın sarayındaki karakterleri bir araya getirdi, aralarında Jabba’nın sol kolu, Jabba’nın kuyruğu ve Jabba’nın sağ eli ve dilini oynatanların yanı sıra, Salacious Crumb, Tessek, Oola gibi karakterleri canlandıran oyuncular vardı. Sahnedeki kanepeye yerleşip tıpkı 30 yıl önceki pozisyonlarını aldılar, ve çekimler sırasında yaşadıkları ilginç anıları paylaştılar.
  • Sahneye son çıkan aktör ise Luke Skywalker’ı sinemaya kazandıran Mark Hamill oldu. Çok başarılı bir Harrison Ford taklidi yapan Hamill, sahnede “I am your father” sahnesinin yeniden canlandırılmasında sahneye gelen hayranlara akıl hocalığı yaptı. Hamill aynı zamanda tüm oyuncularla yapılan soru yarışmasının da galibi oldu.
  • Kapanış töreninde ise Lucasfilm’den Pablo Hidalgo sahne aldı, tüm katılımcılara teşekkür etti ve bir sonraki Celebration’ın yeri ve zamanını açıklaması için Lucasfilm etkinlik koordinatörü Mary Franklin’i sahneye davet etti. Franklin’in heyecan verici açıklamasına göre bir sonraki Celebration, 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Anaheim, California’da gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.