Bölüm VII’den Son Haberler

yazar:

kategori:

Yapımı üzerinde büyük bir titizlik ve gizlilikle çalışılan Bölüm VII ile ilgili Bryan Burk, Mark Hamill, Simon Kinberg ve Larry Kasdan’ın açıklamalar yaptığı bir hafta geçirdik. Yeni filme ilişkin güncel duruma ilişkin gelişmeler haberimizin devamında.Bölüm VII’nin yapımcısı Bryan Burk, çekimlerin 2014’te başlayabileceğini söyledi.

“Önümüzdeki yıl veya önümüzdeki yılın başında başlayacak şekilde programımızı oluşturuyoruz, ve çekimler için seçeceğimiz yer de senaryoya ve daha başka şeylere bağlı olduğundan belirsiz. Dediğim gibi şu an herşey havada, senaryonun hikayesinde ilerleme kaydedildiğinde ve parçaları birleştirmeye başladığımızda ilerlemeye başlayacağız.”

Peki film nerede çekilecek? The Sun’ın haberine göre çekimlerin yapılabileceği yerlerden biri İskoçya. Haberin kaynağı (yine The Sun’a göre) içeriden bir kaynak, ama bunun doğruluğu tartışılıyor:

“Yerle ilgili kararları verenler İskoçya’nın harika manzaralar sunduğunu söylüyorlar. Büyük perdede muhteşem gözükebilen manzarada ayrıca kaya oluşumları da dağlı gezegenleri çağrıştırabilir. Bu, Star Wars’un ilk kez sınırın kuzeyinde çekilmesi olacak.”

Çekim yerleri için keşfe çıkmak normal bir durum fakat Michael Arndt’ın senaryosu muhtemelen henüz tamamlanmadı, yani İskoçya manzarası senaryo ile alakasız kalabilir, yani bu haber doğru ise. Yine de filmin varolan bir yerde çekilmesi çekici bir fikir.

Mark Hamill ise yakın zamanda katıldığı CapeTown Film Festivali’nde yeni üçlemeye ilişkin düşüncelerini paylaştı:

“Şu ana kadar yeni filmlerle ilgili tek bir yaratıcı toplantı yaptım, ama ‘bilgisayar efektleri ile eski tarz efektlerin dengesini bulmamız gerek’ dediğimi hatırlıyorum. Bütün zorluk da zaten burada, sizlerin beklentilerini karşılamakta. Bence bilgisayar efektlerinin bir sakıncası yok, ama bi denge yakalanması gerektiğini düşünüyorum çünkü kamera bir maketin bile derinlik genişlik ve ağırlığını algılayabiliyor. Yani bulutların, ağaçların ve binaların hepsinin bilgisayarla yaratılması durumunda bir animasyon film ile gerçek görüntünün karışımını elde ediyorsunuz. Ben şahsen organik bir görünümde olmasını istiyorum, böylece Roger Rabbit’in sahasına da girmemiş oluruz. (Gülerek ekliyor) Ama elbette öncelikli olan benim ne istediğim değil!”

Senaryo yazarlarından Simon Kinberg (Sherlock Holmes: A Game of Shadows/X-Men: Days of Future Past) ise şu sıralar üçlemeden bağımsız olarak çekilecek bir Star Wars filminin senaryosu üzerinde çalışıyor.

“Detayları belirleme aşamasının başındayız, ama beni kendine aşık eden orijinal üçlemenin ruhu oldu, o yüzden bence bize rehberlik edecek olan ruh da bu olacak.”

Larry Kasdan’a göre ise orijinal üçlemeyi yeni üçlemeden ayıran ise insanlara daha fazla odaklanıyor olması.

“Bu plan yeni filmin yönünü de belirleyecek. Bizim Star Wars filmlerinde çıkardığımız en iyi iş karakterler oldu. Star Wars’u diğer bilim kurgu filmlerinden ayıran şey, George Lucas’ın tekrar ve tekrar görmek isteyeceğiniz insanlardan oluşan bir evren yaratmış olmasıdır, bu yüzden pek çok farklı materyalde seriyi görebildik, bu yüzden her biri başka bir dil konuşan farklı nesiller seriyi sevdi. Tekrar ve tekrar o karakterleri görmek istiyorsunuz, en azından benim çocukluğumda böyle olmuştu. “İmparator” sinemada birden fazla kez izlediğim ilk filmdi. Sinemada 10-15 kere izledim ve sonrasında da belki 100 kereden fazla kez seyrettim. Bunun sebebi de karakterleri çok sevmiş olmam. O filmin farkını anlayabileceğim kadar büyük olduğumda Han’ı, Leia’yı, Luke’u sevdim. Sanırım “Yeni Umut” u sinemada izleyemeyecek kadar küçüktüm, ama “İmparator” u izleyene dek en sevdiğim film oydu. Ve o film gerçekten de benim hayatımı değiştirdi.”


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.