Star Wars Oyunları Geliştirilmesi için EA ile Anlaşma Yapıldı!

yazar:

kategori:

Bugün yapılan açıklamaya göre, Battlefield, Need for Speed gibi oyun serilerinin arkasında olan oyun sektörü devi EA, artık yeni Star Wars oyunlarının da geliştiricisi olacak. EA’ın stüdyolarından olan DICE (Battlefield) ve Visceral (Dead Space) popüler bilim kurgu markası için yeni oyunlar yaratırken, BioWare (Star Wars: The Old Republic) ise Star Wars oyunları üzerinde çalışmayı sürdürecek. EA, “çekirdek oyuncu kitlesi” için oyun yaparken, Disney ise mobil, sosyal, tablet ve online oyunlar üzerinde çalışacak. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.Geçtiğimiz ay Disney, LucasArts’ı kapattığında firma, Star Wars 1313 ve Star Wars: First Assault gibi büyük Star Wars oyunları üzerinde çalışıyordu. Disney, oyun geliştirme lisansını ve hakkını diğer geliştirici ve dağıtımcılara satacağını açıklamıştı. LucasArts’ı EA’ın aldığı haberi, geçtiğimiz aydan bu yana söylenti halinde dolaşıyordu.

Disney’in başkan yardımcısı John Pleasants yaptığı açıklamada şöyle diyor:

“Bu anlaşma, geliştireceğimiz kaliteli oyunlarla önümüzdeki yıllarda devam edecek olan Star Wars marka popülerliğinin artacağının bir göstergesi. Dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden biriyle yaptığımız bu işbirliği sayesinde dünyanın her yerindeki hayranlara yepyeni Star Wars oyunları sunabileceğiz. “

EA marka başkanı Frank Gibeau’nun açıklaması ise şu şekilde:

“Her geliştiricinin Star Wars evreni için oyun geliştirme hayali vardır. Başlıca stüdyolarımızın üçü bu hayali gerçekleştirerek Star Wars hayranlarını epik maceralara götürecekler. DICE ve Visceral yeni oyunlar geliştirip, halen işin içinde olan Bioware ile takım oluşturacaklar. Yaratacağımız yeni deneyimler filmlerden de olabilir, ama oyunlar tamamen orijinal ve yepyeni hikayelerle gelecekler.”

EA’ın sahibi olduğu BioWare firması, online bir oyun olan Star Wars: The Old Republic ile pek çok hayranın “gelmiş geçmiş en iyi Star Wars oyunu” olarak adlandırdıkları Knights of the Old Republic’in geliştiricisi.

LucasArts kapatılmadan önce geliştirilmekte olan Boba Fett temalı Star Wars 1313 ile Star Wars: First Assault ile ilgili EA’ın ne yapacağına dair bir bilgi yok. Bu oyunlar sorulduğunda ise EA “şu an için belirli bir oyun adı vermekten çekindiklerini” belirtmiş.

Bu arada dikkat çekmemizde fayda var, EA ile yapılan bu anlaşma sadece Star Wars oyunlarını kapsıyor, Indiana Jones veya başka LucasArts oyun markaları bu anlaşmaya dahil değil.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.