KOTF Projesi İptal Oldu

yazar:

kategori:

Mod yapımcısı Osman “Tim” Günyaz’ın yıllarca üzerinde çalışıp ilk iki bölümünü yayınlayıp dünya çapında ilgi kazanan ve üçüncü bölümünü geliştirmekte olduğu Star Wars: Jedi Academy oyun modifikasyonu “Knights of the Force” projesini iptal ettiğini duyurdu. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.Osman Günyaz, sitesinde konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“İçinde bulunduğumuz hafta Disney Lucasarts’ı kapatma kararı aldı ve ardından Raven Software herkesin beklediği o harika haberi duyurdu. Jedi academy kaynak kodu serbest bırakıldı. Bu müthiş bir gelişme ancak benim artık, bu çalışmaya ayıracak vaktim ve enerjim kalmadı. 10 yıl boyunca bu projeyi geliştirmek bana çok fazla deneyim kazandırdı. Ancak artık bu iş öyle bir hal aldıki, bu proje üzerinde şevkle çalışmak, sürekli yeni şeyler üretmek bende bir saplantı haline geldi, normal hayatımı yaşayamaz oldum. Bu yüzden radikal bir karar alıp tüm oyunu ve yedeklerini geri dönüşü olmayacak şekilde 4 Nisan gecesi sildim. Projeyi silmeden yayınlasaydım, bir şekilde zamanla kendimi ikna edip, KotF’un beni daha yıllarca meşgul etmesine izin vermiş olucaktım.

Üzülmeyin, artık Jedi Academy singleplayer kaynak kodu yayınlandığına göre, Jedi knight topluluğundan insanlar bir araya gelip zamanla KotF ‘dan çok daha güzel, bir single player mod yapıcaklardır, buna eminim. Bugüne kadar bu projeye destek olan katkıda bulunan herkese sonuz teşekkürler. Site kapanmıyacak KotF 2.0 (part 1) siten dağtılmaya devam edicek. Fakat sitede herhangibir güncelleme veya mesajlaşma olmıyacak. Elveda dostlarım, elveda Star Wars…”

Bu açıklamadan dolayı üzüntü duyduğumuzu belirtiyor ve bugüne kadarki gayreti ile KOTF’u bizlere kazandırdığı için Osman Günyaz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.