John Ostrander, Star Wars Çizgiromanlarını Anlatıyor!

yazar:

kategori:

John Ostrander fantastik konulu pek çok çizgi romana imza atmış efsanevi bir yazar. 2000 yılından bu yana da, Dark Horse tarafından çıkartılan pek çok Star Wars serisinin baş mimarı, bunlardan biri de Jan Duursema ile birlikte çalıştığı Star Wars: Legacy serisi. Yazar şu anda Agent of the Empire ve Dawn of the Jedi serileri üzerinde çalışmakta. Şimdi sizlere, John Ostrander’ın The Weekly Crisis sitesi ile yapmış olduğu röportajı sunuyoruz.

Soru: Agent of the Empire serisi, imparatorluğun perde arkası ile ilgili ilginç konular gündeme getiriyor. Dark Horse yayın evi ile bu konuda nasıl çalıştınız, “ajanlık” size ne ifade ediyor?

JO: Editörüm Randy Stradley ile yeni fikirler arıyorduk. Star Wars- James Bond buluşması fikrini ortaya attım, ilgisini çekti. Benim görüşüme göre James Bond tarzı bir şey olacaksa, ajan imparatorluk adına çalışan biri olmalıydı. Bu Star Wars Saga’ya farklı bir görüş açısı sunacaktı; bizim, yani okuyucuların böylesine şeytani gördüğü bir imparatorluk adına kim neden çalışır, ana karakter bu durumu nasıl algılar, okuyucu ana karakterle bütünleşir mi… gibi. Bu seriler fazlasıyla Star Wars, ancak farklı bir lezzette. Karmaşık, eğlenceli ve entrikalarla dolu.

Soru: Serideki Jahan Cross karakterini yaratırken James Bond gibi kaç değişik ajan karakterinden esinlendiniz, ya da Cross çeşitli karakterlerin bir sentezi mi?

JO: Görüleceği üzere Cross karakterinde Bond’dan çok şey var, ancak bugüne kadar okumuş olduğum pek çok casus romanı ve izlediğim casus filmleri var, ve tabii ki Hitchcock filmleri. Bunlar görüşüme katkıda bulundu. Yıllar içinde pek çok casus romanı da yazmıştım, tüm bunların etkisi oldu.

Soru: Dawn of the Jedi serisini yaratırken Lucas ekibi ile birlikte çalışma süreciniz nasıldı? Sonuçta hikayelerin ekip tarafından onaylanması gerekiyor.

JO: Elbette her şeyin Lucas Film Licensing tarafından onaylanması gerekiyordu. The Old Republic oyununda zaten temeli oluşturulmuş olan konulardan yola çıktık. Jan ve benim konulara olan hakimiyetimiz nedeniyle ekip bize güvendi, o nedenle oldukça özgürdük.

Soru: Yeni konular yaratırken pek çok araştırma yapılması gerektiğini sanıyorum.

JO: Bunu her zaman yaparız. Elinizde önceden verilmiş bir takım sabit veriler var ve sizin bunları mantık çerçevesinde yeni konuya uyarlamanız gerekiyor.

Soru: Jan Duursema ile Legacy serisini yarattınız. Şimdi seriyi Gabriel Hardman ve Corrinna Bechko devam ettiriyorlar. Bir Star Wars era’nın kurucularından olarak, sizin başlattığınız işe başkalarının yeni karakterler eklemesi nasıl bir duygu?

JO: Bu konularda yorum yapmıyorum. Okuyucular benim yorumlarım olmaksızın kendi görüşlerini oluşturabiliyorlar.

Soru: Disney tarafından alındıktan sonra Star Wars’un Dark Horse’dan Marvel’e geçeceği söylentileri yaygınlaştı. Bu sizin için bir değişiklik getirecek mi? Marvel için Star Wars yazar mıydınız?

JO: Söylentileri duydum ama bunlar resmi bilgiler değil. Şimdilik aynen devam ediyoruz. Jan ve ben Dawn of the Jedi’a başladığımızdan beri konuların kendi içlerinde tamamlanmasına dikkat ediyoruz. Seriler burda durdurlursa tamamlanmış sayabiliriz ama aynı zamanda devam edilecek şekilde açık uçlar da bırakıyoruz.

Marvel ile çalışmaya gelince, kabul ederlerse Jan ve ben bunu isteriz. Bizle çalışmaları için pek çok sebep var. Hem Star Wars hayranlarını hem de Lucas Film Licensing’i memnun edecek şekilde yazmayı biliyoruz (bu ikisi her zaman aynı şeyler olmayabiliyor), yaratıcıyız ve Star Wars’u hissediyoruz. Bizim yetenek ve deneyimlerimiz yeni SW yazarlarının işini kolaylaştıracaktır.

Soru: Hard Targets ile hikayeler sona doğru yaklaşıyor. 2013 sonuna kadar başka Agent of the Empire hikayeleri görebilecek miyiz?

JO: Bunu isterim ancak Dark Horse’a bağlı.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.