Beyaz Saray resmi açıklama yaptı, Ölüm Yıldızı’nı unutun!

Obama yönetiminin kararlarına göre Beyaz Saray’a yapılan soru bazlı bir başvuruda, toplanan imza sayısı 25.000 kişiyi geçerse Beyaz Saray bu soruya resmi bir yanıt vermek zorunda kalıyor. Star Wars hayranları da geçen yıl Kasım ayında başlattıkları imza kampanyasında Amerikan Hükümeti’nden 2016 yılına kadar bir “Ölüm Yıldızı” inşa etmesi talebinde bulundu. Kampanya boyunca tam 34.435 imza toplandı, ve Beyaz Saray da bu başvuruya yanıt verdi. Hayranların hayallerini yıkan esprili yanıt, haberimizin devamında.

“Aradığınız Yanıt Bu Değil”

Hükümetimiz, istihdam ve güçlü ulusal savunma kaynakları yaratma yönündeki isteğinizi paylaşıyor olsa da, bir Ölüm Yıldızı ufukta değil. İşte birkaç sebep:

  • Ölüm Yıldızı’nın inşaasının 850 trilyar dolara malolacağı tahmin ediliyor. Biz bütçemizi açığımızı genişletmeye değil daraltmaya çalışıyoruz.
  • Hükümetimiz gezegenleri patlatmayı desteklemiyor.
  • Neden vergi ödeyen vatandaşlarımızca finanse edilen bir Ölüm Yıldızı inşaa edelim ki? Tek kişilik bir gemi tarafından yokedilebileceği açık.

Eğer gökyüzüne bakarsanız, zaten orada bulunan birşeyi farkedeceksiniz – o bir ay değil, o bir uzay üssü! Evet, bizim elimizde zaten dev, futbol sahası büyüklüğünde, insanların uzayda nasıl uzun süreler için yaşayabileceğinin araştırıldığı bir Uluslararası Uzay İstasyonu var. İstasyonda Amerikalı, Rus ve Kanadalı olmak üzere altı astronot araştırmalar yapıyor. Ayrıca Mars üzerinde daha önce hayat olup olmadığını araştıran iki robotik bilim laboratuarımız var (ki biri lazer çıkarabiliyor).

Artık uzay, hükümet kontrolünde değil. NASA’nın Ticari Mürettebat ve Kargo Program Ofisi (Commercial Crew and Cargo Program Office, yani C3PO) aracılığı ile özel Amerikan firmaları, NASA için uzaya kargo taşıyabiliyor ve bu on yıl içinde Ay’ı hedef alan insanlı görevlere çıkacaklar.

Amerikan hükümetinin elinde Kessel’i 12 parsek altında geçmesini sağlayacak bir teknoloji olmasa da, Güneş Sistemi’nden ayrılan 2 aracımız var, ve şu sıralar güneşin dış hatlarına uçacak bir sonda inşaa ediyoruz. Diğer yıldız sistemlerinde yüzlerce yeni gezegen keşfediyoruz, ve Hubble teleskobundan çok daha güçlü bir teleskop üzerinde çalışıyoruz.

Ölüm Yıldızı’mız yok ama Uzay İstasyonu’nda uçan robot asistanlarımız, ışın kılıcı kullanmayı bilen bir başkanımız ve gelişmiş bir marshmellow fırlatıcı topumuz var, ayrıca Gelişmiş Savunma Projeleri Araştırma Merkezi de Luke’un robotik koli, uçan droidler ve dört bacaklı robotların teknolojileri üzerinde çalışıyor.

Gelecekte yaşıyoruz! Tadını çıkarın. Ya da daha iyisi, bilim, teknoloji, mühendislik gibi alanlarda bir kariyer izleyerek onu geliştirmeye yardımcı olun.

Eğer böyle bir kariyer yolu izlerseniz, Güç bizimle olacak! Unutmayın, Ölüm Yıldızı’nın gezegen yoketmeye yeten kudreti, Güç’ün yanında çok önemsiz kalır.”


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.