İstanbul Modern’de ”Yıldız Savaşları”!

yazar:

kategori:

Bölüm I:3D’ye günler kala ülkemizde Star Wars’a yönelik etkinlikler de yavaş yavaş düzenlenmeye başladı, ve bu yılın ilk etkinliği de İstanbul Modern’den geldi. “Halk, George Lucas’a Karşı” filminin ve dünyadan çeşitli fan filmlerin gösterileceği etkinliğin ana odağı Star Wars hayranları olacak. 2 ve 5 Şubat’ta gerçekleştirilecek gösterimlerden 5 Şubat Pazar günü için organizasyona 501. Lejyon ve Asi Lejyonu da kostümleriyle katılıyor, ve biz de sizi bu etkinliğe davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Etkinliğin detaylarını ve basın duyurusunu haberimizin devamında bulabilirsiniz.Etkinlikle ilgili bazı önemli noktaları belirtmek gerekirse:

  • 501. Lejyon ve Asi Lejyonu, sadece 5 Şubat Pazar günü yapılacak etkinlikte bulunacak.
  • Filmin başlangıç saati 14:00.
  • Film gösterimleri her ne kadar ücretsiz olsa da, müzeye giriş ücretli. Yetişkinler için 14TL, öğrenciler için 7TL olan giriş ücreti, girişte YS.COM üyelik kartınızı gösterdiğiniz takdirde sizden istenmeyecek.
  • İstanbul Modern, Nusretiye Camii’nin arkasındaki rıhtımda yer almaktadır. Belediye otobüsleri ve tramvayı kullananlar, Tophane durağında inerek müzeye ulaşabilirler. Müze girişindeki ücretli otopark, arabalarıyla gelen müze ziyaretçilerinin hizmetine sunulmuştur.
  • Müze adresi: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4, 34433 Karaköy – İSTANBUL. Kroki için tıklayın.

“Yıldız Savaşları: Fanlar Hücumda”

İstanbul Modern Sinema, şubat ayında Yıldız Savaşları efsanesini anıyor: 2 Şubat ve 5 Şubat’ta George Lucas ile hayranları arasındaki 30 yıla yayılmış çatışmalı ilişkiyi konu alan Halk George Lucas’a Karşı belgeselinin yanı sıra fanların animasyon, hamur, kukla ve legolarla Yıldız Savaşları’nı yeniden çektiği fan filmlerini gösterecek. Belgeselin 5 Şubat saat 14:00’teki gösterimine Lucasfilm resmi kostüm kulüpleri olan 501. Lejyon Türkiye ve Asi Lejyonu da kostümleriyle katılacak.

HALK GEORGE LUCAS’A KARŞI (THE PEOPLE VS. GEORGE LUCAS), 2010

Alexandre O. Philippe, ABD-İngiltere, HDCAM, Renkli, 93’, İngilizce; Türkçe altyazılı

Halk George Lucas’a Karşı, Lucas’ın Yıldız Savaşları’ndan önceki yıllarından görüntüleri, arşiv röportajları ve ünlülerin yorumlarını bir araya getirse de asıl eğlencesi ve samimiyeti fanlardan geliyor.

İlk üç filmin her bir repliğini, sahnesini ve hatta karesini ezbere bilenler, ceplerindeki sınırlı parayla animasyon, hamur, kukla veya legolarla Yıldız Savaşları’nı yeniden çekenler… Ama belki de en önemlisi duruşları: Lucas 1997’de filmin orijinal versiyonundan memnun olmadığını ileri sürerek az kesilmiş bir versiyon yayınlamış, 1999’da ise yeni bir üçleme çekmişti. Bu, Yıldız Savaşları tutkunları için çocukluklarının çalınması ve ihanete uğramak anlamına geliyor. George Lucas ile hayranları arasında 30 yıldır süregelen ilişkiye dair bu kültür araştırması hararetli röportajlar, stop-motion ve üç boyutlu animasyonlar, biblolarla çekilmiş 8 mm filmler, kukla savaşları ve dünyanın pek çok yerinden fan filmleriyle dolu eşsiz ve eğlenceli bir belgesel.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.