”Star Wars: Identities” Gizemi Çözüldü!

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta keşfedilişinden bu yana merak konusu olan Star Wars Identities alan adlarının gizemi nihayet çözüldü. Star Wars Identities, Lucasfilm’in Montreal – Kanada merkezli bir firma ile ortaklaşa düzenleyeceği yeni bir serginin adı, ve bu serginin hedefi de ziyaretçileri Lucasfilm arşivlerindeki prop, model, kostüm ve sanat eserlerinden oluşan koleksiyonu kullanarak “kimlik bilimi” ni keşfe çıkarmak ve onların kendi şahsi Star Wars kimliklerini kurgusal malzemeler aracılığıyla yaratmalarını sağlamak. 19 Nisan 2012’de Montreal Bilim Merkezi’nde başlayacak serginin basın duyurusu haberimizin devamında.Resmi web sitesi Star Wars – The Exhibition olan serginin yukarıdaki gibi bir tanıtım videosu bulunuyor.

Otuz beş yıldır, tüm dünyadan izleyiciler, uzak, çok uzak bir galaksideki Jedi kahramanları Luke ve Anakin Skywalker’ın maceralarını takip ettiler. Ve şimdi Star Wars’un unutulmaz karakterlerini bambaşka bir şekilde en baştan keşfedebileceğimiz, yeniden tanımlanmış, modern, yeni ve heyecan verici bir sergi bizim galaksimize geliyor. Indiana Jones ve Arkeoloji Macerası sergisini yaratan ekip ve Lucasfilm’in geniş koleksiyon arşivlerinin katkılarıyla Star Wars karakterleri aracılığı ile kimlik bilimini keşfetmek mümkün olacak. Bu etkinliğin açılışı 19 Nisan 2012’de Montreal Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Lucasfilm’in başdöndürücü koleksiyonu, interaktif bir kimlik arayışı, ve ilham verici bilimsel içerik bu sergide birlikte çalışarak Luke ve Anakin Skywalker’ın dramatik yolculuklarını takip edecek. Ziyaretçiler, Star Wars karakterlerinin gerçekte kim olduklarını daha iyi anlamakla kalmayacak, aynı zamanda kendilerine şu soruyu sorarak kendi karakterlerini de keşfe çıkacaklar: “hangi güçler sizi siz yapıyor”?

Bilimsel danışmanlar ve Montreal Bilim Merkezi sergisinin geliştiricileri, Star Wars Identities’i üç ana temaya ayırıyor: karakterlerin kökenleri, onları şekillendiren etkenler ve yaşamları boyunca yaptıkları seçimler. Bu üç tema içerisinde insan kimliğine ait on yapıtaşı inceleniyor: Kökenler’de ırklar, genler, aile, kültür; Etkenler’de akıl hocaları, dostlar ve önemli olaylar; Seçimler’de meslek, kişilik ve değerler.

Bu yapı taşları serginin bel kemiğini oluşturarak kimlik olgusunun hem gerçek hem de kurgusal dünyadaki varlığını inceliyor. Sergi boyunca karşılaşılan özgün içerik, her bir yapıtaşının üzerine ışık tutacak: “yapım aşaması” kısmında her bir Star Wars karakterinin nasıl geliştirildiği, oldukları kişiye nasıl dönüştükleri, ve yapabilecekleri farklı seçimlerin onları nasıl değiştirebileceği anlatılacak.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.