Darth Maul Dönüyor!

yazar:

kategori:

Clone Wars animasyon dizisini izleyenler ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaklar. Star Wars Bölüm I: Gizli Tehlike’de zamansız bir biçimde aramızdan ayrılan ve tüm zamanların en sevilen Star Wars karakterlerinden biri olan Darth Maul’un adından, Clone Wars’un 3. sezonunda söz edilmiş, arasında kan bağı bulunan Savage Opress karakteri onun izini sürmek için yola çıkmıştı. Öyle görünüyor ki yeni sezonda iki karakterin yolları kesişecek ve Darth Maul on yıl aradan sonra yüzünü yeniden gösterecek. Detaylar ve tanıtım videosunu haberimizin devamında bulabilirsiniz.Dizinin yönetmeni Dave Filonu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Gizli Tehlike’de Darth Maul’un ikiye bölünmesini komik bulmuştum. Bu sahne ile George Lucas’ın hayranlara ‘Artık bu karakter geri dönmeyecek, bu sırf hayranlar mutlu olsun diye Boba Fett’in Sarlacc çukurundan kurtulduğu durumlardan biri değil’ dediğini düşünmüştüm, ama on yıl ileri sardığımızda görüyorum ki Maul’u geri getiren kişi benim.”

Filoni’nin dediğini göre Sith Lordu’nu yeniden canlandırma fikri George Lucas’ın bizzat kendisinden çıkmış. Filmde ikiye bölünmeden önce pek de fazla birşey yapamayan Maul’un yeterince kullanılamadığını düşünmesinin de bunda etkisi varmış.

Filoni, devasa hayran kitlelerinin bu duruma karşı çıkacağının farkında, ve durumu şöyle savunuyor:

“İlk olarak, ikiye bölündükten sonra nasıl hayatta kalmış olabilir? Ondan öte, epey yüksekten düştü. Ayrıca unutmayalım ki Obi-Wan da hala hayatta ve Maul onunla ilgili pek de iyi düşüncelere sahip olmayacak. Fakat hayranlar biliyordur ki Güç’ün karanlık tarafı doğa üstü sayılabilecek yeteneklere giden bir yoldur, bu gücün bir kısmı Darth Maul’da da olamaz mı? Kendini hayatta tutabilmek için çok acı çekmiş ve ustasının eğitimini uygulamış olmalı.”

Dave Filoni sözlerine şöyle devam ediyor:

“Clone Wars dizisinde filmlerden tanıdığımız ve başlarına ne geldiğini bildiğimiz Chewbacca, Tarkin, Ackbar gibi karakterler de yer aldı, ama şimdi Maul ile devam ediyoruz. Kendisi Gizli Tehlike’de olduğundan 10 yıl daha yaşlı ve başına ne geleceğini kimse bilmiyor…benden başka.”

Maul’un ortaya çıkışıyla ilgili kısa videoyu burada bulabilirsiniz.

Clone Wars’un 4. sezonu ve yeni bölümleri ise forumumuzda tartışılıyor, sizi de bekliyoruz!


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.