Blu-Ray Setlerinin Detayları Açıklandı!

Lucasfilm’in birkaç gün önce email ile duyurduğu “maythe4th.starwars.com” sitesindeki gizemli geri sayım nihayet sona erdi ve eylül ayında çıkacak olan Blu-Ray setlerinin detayları açıklandı. Geri sayımın tamamlanmasının hemen ardından siteye olan yoğun talep sebebiyle erişimde zorluk yaşandı, hatta öyle ki asıl site yerine yapılan Fox Movies sitesi bile kilitlendi. Hayranları büyük sürprizlerin beklediği bu ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

9 disklik setin içeriği ile ilgili olarak yayınlanan resmi duyuru:

STAR WARS: THE COMPLETE SAGA BLU-RAY seti, geniş ekran ve 6.1 DTS ses sunumu özelliklerine sahiptir. Özel seçenekler şu şekildedir:

  1. Disk 1 – Star Wars: Bölüm I Gizli Tehlike

    Sesli yorumlar: George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, John Knoll, Dennis Muren ve Scott Squires
    Sesli yorumlar: Oyuncular ve ekip ile arşivden röportajlar

  2. Disk 2 – Star Wars: Bölüm II Klonların Saldırısı

    Sesli yorumlar: George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, Pablo Helman, John Knoll and Ben Snow
    Sesli yorumlar: Oyuncular ve ekip ile arşivden röportajlar

  3. Disk 3 – Star Wars: Bölüm III Sith’in İntikamı

    Sesli yorumlar: George Lucas, Rick McCallum, Rob Coleman, John Knoll and Roger Guyett
    Sesli yorumlar: Oyuncular ve ekip ile arşivden röportajlar

  4. Disk 4 – Star Wars: Bölüm IV Yeni Bir Umut

    Sesli yorumlar: George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt and Dennis Muren
    Sesli yorumlar: Oyuncular ve ekip ile arşivden röportajlar

  5. Disk 5 – Star Wars: Bölüm V İmparator

    Sesli yorumlar: George Lucas, Irvin Kershner, Carrie Fisher, Ben Burtt and Dennis Muren
    Sesli yorumlar: Oyuncular ve ekip ile arşivden röportajlar

  6. Disk 6 – Star Wars: Bölüm VI Jedi’ın Dönüşü

    Sesli yorumlar: George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt and Dennis Muren
    Sesli yorumlar: Oyuncular ve ekip ile arşivden röportajlar

  7. Disk 7 – Star Wars Arşivleri: Bölüm I-III

    İçerik: Silinmiş, genişletilmiş ve alternatif sahneler; prop, maket ve kostüm revizyonları; matte painting ve konsept çalışmalar; oyuncular ve ekip ile destekleyici röportajlar; Lucasfilm arşivlerine bir bakış ve daha fazlası

  8. Disk 8 – Star Wars Arşivleri: Bölüm IV-VI

    İçerik: Silinmiş, genişletilmiş ve alternatif sahneler; prop, maket ve kostüm revizyonları; matte painting ve konsept çalışmalar; oyuncular ve ekip ile destekleyici röportajlar ve daha fazlası

  9. Disk 9 – Star Wars Belgeselleri

    • Star Warriors (Yıldız Savaşçıları) – 2007, renkli, yaklaşık 84 dakika: Bazı Star Wars hayranları figür toplamayı sever…bazıları da figürün kendisi olmayı! Global bir Star Wars kostüm topluluğu olan 501. Lejyon’a adanmış bu belgesel, bu süper fan kulübün hayır etkinlikleri, gönüllü bağış toplantıları ve dikkat çekici etkinlikler aracılığı ile filmlere olan ilgiyi nasıl arttırdığını gösteriyor.

    • Ustalar ile Görüşme: İmparatorluk 30 Yıl sonra yeniden saldırıyor (2010, renkli, yaklaşık 25 dakika) – George Lucas, Irvin Kershner, Lawrence Kasdan ve John Williams, İmparator filminin yapılış aşamalarına yeniden ve derinlemesine bakıyorlar. Ustalar, en çok sevilen filmlerden biri olan İmparator hakkında konuşuyorlar.

    • Star Wars Göndermeleri (2011, renkli, yaklaşık 91 dakika): Güç burada yoğun! Yıllar boyunca Family Guy, The Simpsons, How I Met Your Mother ve daha pek çok dizide karşımıza çıkan komik Star Wars göndermelerinden oluşan bu eğlenceli koleksiyonun tadını çıkarın. Weird Al Yankovic’in eşsiz “Gizli Tehlike” müzik videosunu da kaçırmayın!

    • Star Wars’un Yapımı (1977, renkli, yaklaşık 49 dakika) – Orijinal Star Wars filminin yapılışı ve kamera arkasının inanılmaz hikayesini, C-3PO ve R2-D2’nun sunumunu yaptığı bu büyüleyici belgeselde öğrenin. George Lucas ile yapılmış röportajların bulunduğu bu belgeselde, ayrıca Mark Hamill, Harrison Ford ve Carrie Fisher da yer alıyor.

    • İmparator: SPFX (1980, renkli, yaklaşık 48 dakika) – Uzak, çok uzak bir galakside filmlerin nasıl yapıldığını öğrenin. Mark Hamill’in sunduğu bu belgeselde kamera arkası görüntülerin şaşırtıcı görsel efektler ile George Lucas’ın vizyonundaki filme nasıl dönüştüğü anlatılıyor.

    • Klasik Yaratıklar: Jedi’ın Dönüşü (1983, renkli, yaklaşık 48 dakika) – Carrie Fisher ve Billie Dee Williams’ın sunumunu yaptığı bu belgeselde kamera arkasına geçerek (ve hatta kostümlerin içine girerek) Jedi’ın Dönüşü’nün eski canavar filmlerindeki havadan esinlenip zorlayıcı teknikler aracılığı ile filmlerde gördüğümüz yaratıklara nasıl dönüştürüldüğünü görün.

    • Bir Dewback’in Anatomisi (1997, renkli, yaklaşık 26 dakika) – Star Wars’daki özel efektlerin 20 yıl sonra nasıl daha da özel olduğunu görün! George Lucas, oluşturduğu takımın ilk versiyonda hareketsiz plastik bir kukla olan Dewback’in, Special Edition’da nasıl yaşayan, nefes alan, canlı yaratıklara dönüştürüldüğünü anlatıyor.

    • Star Wars Teknolojisi (2007, renkli, yaklaşık 46 dakika) – Star Wars’daki araçlar, silahlar ve cihazların teknik özelliklerini inceleyen bu belgesel, fizik, protez, lazer, mühendislik ve astronomi konularında önde gelen bilim adamlarının Star Wars teknolojisinin bugün bildiğimiz teknolojiyi nasıl etkilediği anlatıyor.

Setlerin Amerika çıkış tarihi 16 Eylül 2011. Ülkemizdeki çıkışların da aynı tarihlerde olması planlanıyor, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.