“Halk George Lucas’a Karşı”!

yazar:

kategori:

NTV sponsorluğunda İKSV 30. Film Festivali kapsamında yer alan NTV Belgesel Kuşağı’nda bu sene gösterilecek filmlerden biri, özellikle Star Wars hayranlarını yakından ilgilendiriyor. 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivaldeki bu film “Halk, George Lucas’a Karşı/The People vs. George Lucas”. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.Filmin konusu kısaca şu şekilde:

Kimilerinin göklere çıkardığı kimilerinin ise yerin dibine soktuğu George Lucas şüphesiz sinema tarihinin en ateşli tartışmalarına konu olmuş yönetmenlerden. O halde bir dolu hayranı neden Özel Versiyonlar ve Yeni Üçlemeyi yerden yere vurup ona karşı cephe aldı? Yönetmen neden hâlâ blog yazarlarının ve eleştirmenlerin hedefi durumunda? Peki, başka milyonlarca insan neden onu savunuyor? George Lucas ile hayranları arasındaki, otuz yıla yayılmış çatışmalı ilişkiye dair bu kültür araştırması hararetli röportajlar, stop-motion ve üç boyutlu animasyonlar, biblolarla çekilmiş Süper 8 filmler, kukla savaşları ve dünyanın pek çok yerinden hayran videolarıyla dolu eşsiz bir belgesel.

Halk George Lucas’a Karşı / The People vs George Lucas’ta, dünyanın en tanınmış yönetmenlerinden, Star Wars evreninin yaratıcısı George Lucas’ın milyonların hem sevgilisi hem nefret ettiği bir adam olarak hayranlarıyla olan aşk-nefret ilişkisine tanık oluyoruz.

Konuyla ilgili asıl önemli haber şu: dünyanın dört bir yanından hayran videoları, 3D animasyonlar, röportajlar ve hatta kuklalarla desteklenen bu ilginç filmin yönetmeni Alexandre O. Phillippe de festivalin konuğu olarak İstanbul’a geliyor, ve 9 Nisan’daki gösterim öncesinde bir sunum yapacak.

Festival kapsamında 6-9-11 Nisan tarihlerinde gösterilecek filmin festival sitesindeki tanıtımına buradan, resmi web sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz. Biletler ise Biletix’te.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.