Katie’ye Destek!

yazar:

kategori:

Eminiz aramızda sırf Star Wars hayranı olduğu için çevresi tarafından alaya maruz kalan pek çok kişi vardır. Katie Sorensen da bu kişilerden biri. Küçük Katie, Star Wars matarasını okula götürdüğü için sınıf arkadaşları tarafından “Star Wars sadece erkekler içindir” diye dalga geçilmiş bir birinci sınıf öğrencisi. ChigagoNow adlı internet sitesinde annesinin bu konuda yazdığı blog yazısı ile bir anda gündeme oturan Küçük Katie’ye, dünyanın dört bir yanından destek mesajları yağıyor! Masal tadındaki bu haberin detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.Katie küçük bir Star Wars hayranı. Okula yeni başlarken özenip aldığı Star Wars çantasını ve matarasını her gün okula büyük bir gururla götürüyordu. Ancak birkaç hafta önce, annesine artık Star Wars matarasını okula götürmek istemediğini söylemiş ve başka bir matara alması için annesine ısrar etmiş. Annesine bu durum oldukça şüpheli gelmiş ve Katie’ye neden matarasını değiştirdiğini sorduğu zaman küçük kızın maruz kaldığı alayı öğrenmiş:

“Sınıf arkadaşlarım benimle Star Wars mataram olduğu için öğle yemeğinde dalga geçiyorlar. Star Wars’un sadece erkeklerin hobisi olduğunu söylüyorlar. Her gün benimle dalga geçiyorlar o mataradan su içtiğim için. Susmalarını söylüyorum ancak beni dinlemiyorlar, artık başka bir matara ile okula gideceğim.”

Annesi bu olayı öğrendikten sonra Katie’yi farklı olmanın kötü bir şey olmadığını, bütün kızların “pembe matara” ile okula gitmediğini söylemiş. Katie ise bu farklılıktan oldukça utanç duymuş, zaten gözlüklü ve evlat edinmiş olmanın bir sıkıntısını yaşayan Katie, okulda daha fazla alay konusu edilmek istemediğini söylemiş annesine.

Annesi, Katie’nin bu yaşadıklarını konuya ilgili yorumları ile birlikte ChigagoNow adlı internet sitesindeki blog’una yazmış. Ve bir anda dünyanın dört bir yanından, her yaştan ve cinsiyetten Star Wars hayranı Katie’ye destek mesajları atmaya başlamış. Katie ile gelen her mesajı okuyan annesi ise bu duruma oldukça şaşırmış ve sevinmişler. Çünkü gelen yorumlar aslında Katie’nin yaşadıklarını hayatlarının bir döneminde bütün bayan Star Wars hayranları yaşamış. Ve Katie’nin bu durumu onların bir arada olmasına olanak sağlamış.

Katie’ye destek olan ünlüler arasında, Clone Wars’da Padme Amidala karakterine ses veren Catherine Taber’da bulunuyor. Taber, kendisinin de çok sıkı bir Star Wars hayranı olduğunu ve gururla kullandığı iki tane Star Wars matarasına sahip olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda Clone Wars’da Yoda’yı seslendiren Tom Cane, Star Wars çizeri Scott Zirkel’de Katie’ye ulaşarak desteklerini bildirirken, Felicia Day, Ayssa Milano gibi ünlüler de Twitter’daki “ #MayTheForceBeWithKatie ” trendi ile desteklerini belirtmişler.

501. Lejyon’un facebook sayfası da bir anda Katie’ye destek mesajları ve bayan 501. Lejyon mensuplarının fotografları ile dolmuş. Sadece kadın hayranlar değil, erkeklerde Katie’ye destek mesajları göndermiş.

İşte bu sebeplerle, 501. Lejyon küçük Katie’ye destek olmak için 10 Aralık’ta bir gün süreyle Star Wars tshirt’ü veya aksesuarlıyla dolaşma kararı almış. Katie’nin ailesi de bu etkinliği desteklemekle beraber, kendilerinden şöyle bir öneri gelmiş; bu etkinliğe katılan herkesin herhangi bir hastanenin ya da bakım evinin çocuk bölümüne bir Star Wars oyuncağı bağışlamalarını istemişler. Böylece Katie’nin gördüğü ve hissettiği bu desteği, ihtiyacı olan herkes hissedebileceğini de sözlerine eklemişler.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.