Star Wars Bluray’leri 2011’de!

Orlando’da devam etmekte olan Celebration V’in özel konuğu George Lucas, dün 6 filmlik Star Wars efsanesinin nihayet yüksek çözünürlüklü Blu-Ray formatında bir box set olarak 2011 sonbaharında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Orlando’nun kavurucu sıcağında binlerce hayran, “The Daily Show” un sunucusu Jon Stewart ve George Lucas arasında geçecek sohbet için sıraya girdi. Toplantının bu ana olayında, Jon Stewart hayranlardan gelen soruları Lucas’a yöneltti, ve en sık sorulan sorulardan biri de bu sete yönelikti. Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizin devamında okuyabilirsiniz.George Lucas şöyle diyor:

“Bu yıl çıkmasını dilerdim, fakat seneye çıkacak.”

Sette 6 filmin tamamı yüksek görüntü ve ses kalitesiyle bulunacak, ve elbette ek özellikler de yer alacak.

Bu konu sahnede konuşulmaya başlayınca salondaki hayranlara özel bir bonus sahne de izletildi. Return of the Jedi filminden olan bu uzun zamandır kayıp sahne, Luke Skywalker’ın yeni yeşil ışın kılıcını Jabba’nın sarayına girmeden önce yapışını gösteriyor. Luke kılıcını tamamladıktan sonra onu R2’nun kubbesinin içine saklıyor. Bu sahneyi çok özel kılan şey ise kesilmeden önce tüm post-prodüksiyon işlerinin tamamlanmış olması, yani tüm görsel efektler ve müzik de sahnede yer alıyor.

Aktör Mark Hamill daha sonra bu sahneyi anlatmak için sahneye çıktığında ilk filmde yer alan ve kendisinin de olduğu başka bir sahneden söz etti. Luke’un ROTJ’daki kesilmiş sahnesinde yüzü cübbeli, gölgeli ve maksadı belirsiz olduğu için Hamill, sahne çekilirken bir an için bu kez kötü adamı oynayacağını düşünmüş.

Bu kesilmiş sahneyi aşağıdan izleyebilirsiniz. Gelişmeler için bizde kalın!


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.