The Force Unleashed 2’den Detaylar – 1

yazar:

kategori:

Şu sıralar Amerika’da devam etmekte olan San Diego Comic Con’da, oyun ve film dünyasından yepyeni haberler geliyor, detayları verilen oyunlardan biri de 26 Ekim’de piyasaya çıkacak olan The Force Unleashed II. Oyunun yapımcısı ve yazarı olan Haden Blackman, oyunun hikayesi, oynanışı ve karakterleri ile ilgili yeni bilgiler paylaştı (Boba Fett hayranlarına müjde), tüm bunları haberimizin devamında okuyabilirsiniz.Star Wars: The Force Unleshed 2008’de ilk duyurulduktan sonra rekor satışlar gerçekleştirip çok övgü alan hikayesi ile endüstri ödülleri kazanmıştı. Bugün, San Diego Comic Con’da oyunun yazarı ve yapımcısı Haden Blackman oyunun devamı olan The Force Unleashed II’nin detayları üzerine ışık tuttu.

İlk oyun Darth Vader’ın gizli çırağı olan Starkiller’ı bizlerle tanıştırmıştı ve Bölüm III ile IV arasındaki o hiç keşfedilmemiş boşlukta yer alan yeni bir hikayeyi anlatmıştı. “Oyunun sonunda Starkiller, büyümekte olan Asi İttifakı’nı koruyabilmek için kendini feda etmişti, bu durum da The Force Unleashed II için fikir yürütme aşamasının başlarında bizi köşeye sıkıştırdı” diyor Blackman. “Starkiller’ın öyküsü o kadar çekiciydi ki roman uyarlaması bestseller oldu. Lucasarts için hikaye çok önemli. Starkiller’ın içinde hala yaşam olduğunu biliyorduk” diye de ekliyor.

Yeni oyun artık klasikleşmiş açılış yazıları ile başlıyor, ve bu yazıda da Asi liderlerinin Darth Vader’dan kaçışta olduğu anlatılıyor. Vader’ın TIE Fighter’ı yağmurlarla adeta yıkanan, artık İmparatorluk klonlama operasyonlarının gerçekleştirildiği Kamino gezegenine varıyor. Saklanmış bir tesiste, Vader, orijinalinin genetik bilgilerinden klonlanmış bir Starkiller’ı ortaya çıkarıyor. Klon, Vader’ın görevlerini yeniden yerine getirebilmek için yoğun bir eğitimden geçiyor, ancak henüz mükemmelliği yakalayamamış bu klon, miras aldığı geçmişle de yüzleşiyor.

“Aslında Juno Eclipse’ın ona görünmesi onu rahatsız ediyor. Hatırlarsanız ilk hikayede Juno onun aşkıydı. Starkiller onu aklından atamıyor, o kadar kuvvetli ki onun holografik bir görüntüsüne bile karşı gelemiyor, bunun üzerine Vader klonlanmış Starkiller’ı bir başarısızlık olarak görüyor. Buna öfkelenen çırak klonlama tesisinden kaçıyor ve Vader’ın gemisine binerek Kamino’dan ayrılmaya teşebbüs ediyor – oyun da tam bu noktada başlıyor”

diyor Blackman.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.