Klon Savaşları DVD’ye Geliyor!

yazar:

kategori:

Bu yıla damgasını vuran Star Wars olayı hiç şüphesiz Klon Savaşları TV dizisiydi. Dizinin bölümlerini içeren DVD’ler yurt dışında birkaç aydır satılıyor olsa da asıl beklenen şey tüm bölümleri içeren bir setti. Beklentisi bu yönde olanların duaları kabul oldu, dizinin ilk sezonunu içeren set birkaç ay içinde çıkacak. Detayları haberimizin devamında okuyabilirsiniz.
Set ile ilgili olarak Lucasfilm’in resmi duyurusu şu şekilde:

Lucasfilm Ltd. ve Warner Home Video, 4 disklik sette 22 aksiyon dolu bölümü ve özel eklentilerini hayranların beğenisine sunuyor.

Maceraları tekrar tekrar yaşayın ve ilk sezonun her bir bölümünün ince detaylarına derinlemesine dalın. 64 sayfalık özel yapım aşaması kitapçığının da bulunduğu dört disklik sette sansasyon yaratan ilk sezondaki (yedi tanesi Yönetmenin Kurgusu olmak üzere) tüm 22 bölüm ve Blu-ray’e özel olmak üzere Jedi Tapınağı Arşivleri bulunuyor.

Yönetmen Dave Filoni, “Uzun süredir Star Wars hayranıyım ve aynısı bu dizide çalışan tüm arkadaşlarım için geçerli. Ve bir hayran olarak Lucasfilm’in işlerini gizlice yürüttüğünü biliyorum, onlar bu konuda çok meşhurlar. Fakat bir Klon Savaşları’nda çıkardığımız iş ile gurur duyuyoruz ve kasanın kapağını açarak yapımla ilgili bazı numaralarımızı herkesle paylaşmak istedik.” diyor.

George Lucas tarafından yaratılan ve yapımcılığı üstlenilen, Lucasfilm Animation’ın ilk TV yapımı olan bu seri, Bölüm II ile III arasındaki kargaşalı zamanları anlatıyor ve filmlerde görülmemiş olaylara yer veriyor.

George Lucas, “Bu dizi sadece bir başlangıç. Evren uçsuz bucaksız ve Anakin’in düşüşünün perde arkasında anlatılacak çok hikaye var. Savaşın gidişatı, bu hikayeleri haftalık olarak sunabilmemiz için bize olanak sağlıyor, bu sayede bu çatışmanın Galaksi’nin uç noktalarını nasıl etkilediğini, filmlerde anlık olarak gördüğümüz karakterler, yaratıklar ve ırklar eşliğinde anlatabiliyoruz. Animasyon tekniği sayesinde Star Wars evrenindeki dünyaları ve karakterleri yepyeni bir bakış açısı ile görebiliyoruz.” diyor.

Star Wars: Klon Savaşları Birinci Sezon, 3 Kasım tarihinde DVD ve Blu-ray olarak piyasada bulunabilecek.

Özel eklentiler:

Star Wars: Klon Savaşları Birinci Sezon, geniş ekran formatında ve İngilizce, İspanyolca, Fransızca 5.1 DTS ses ve İngilizce, İspanyolca ve Fransızca altyazılarla beraber sunuluyor. Setteki eklentiler ise şöyle:

  • 7 adet Yönetmenin Kurgusu bölümü: Rising Malevolence, Shadow of Malevolence, Lair of Grievous, Rookies, Storm Over Ryloth, Innocents of Ryloth ve Liberty on Ryloth
  • Bölümlerin kamera arkasına dair Yönetmen Dave Filoni ve ekibinin açıklamalarının bulunduğu, her bölüme özel 22 adet video
  • Her bir bölüme ilişkin tasarımlar, konseptler ve sanatçı notlarını içeren 64 sayfalık muhteşem yapım kılavuzu
  • Blu-ray’e özel — Jedi Tapınağı Arşivleri: test görüntüleri, ilk konseptler, üç boyutlu karakter ve objeler ile ilk animasyon denemelerini keşfeden geniş bir veri tabanı. The Clone Wars’un yaradılışının her aşamasına detaylıca göz atarken pek çok sürpriz ve daha önce görülmemiş nadir rastlanır anları bu arşivde görebileceksiniz.

Setin ülkemizde de satışa çıkarılıp çıkarılmayacağı şu an için meçhul. Gelişmeler elimize geçtikçe aktarmaya devam edeceğiz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.