Live-action diziden son haberler

yazar:

kategori:

Merakla beklenen live-action dizi için bu kez gerçek haberlerimiz var, ancak az sonra okuyacağınız bu haberlerin tamamı şu an için spekülasyon, ve ne yazık ki Türkiye’den söz edilmiyor. Haberler dizinin çekileceği bölgeyle alakalı, ve biri Tunus’u işaret ederken diğeri de Çek Cumhuriyeti’ni işaret ediyor. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.
Rebelscum sitesinin üyelerinden biri olan Jeremy Beckett, Tunus turizmini ele alan TheNational.ae sitesini incelerken, ailesi ile tatilini orada geçiren Suleman Din adlı site üyesinin gönderdiği yazıda ilginç birşeyler farkediyor. Din, yazısında şöyle diyor:

“Birkaç dakikalık yoldan sonra Tunus’da en iyi korunmuş olan Star Wars alanına geliyoruz, terkedilmiş Mos Espa adlı film setine.

(…buradaki geyik muhabbeti kısmını geçtikten sonra asıl dikkat çekici noktaya geliyoruz)

Asıl şaşırtıcı olan, burasının aktif olduğunu görmek oldu. Birkaç iş binaları yeniliyor, boyuyor ve yenilerini inşa ediyordu. İronik bir biçimde, bu yaratık yapılarını inşa etmek insan emeği gerektiriyordu; bir adam çıplak elleri ile yapıştırıcı kullanırken diğeri ise yaratık kubbesinin gölgesinin altında sigara içiyordu.

İngilizce konuşan işçilerden biri olan Farouk Ben İbrahim, bize yaklaşıp olanları açıkladı. Dediğine göre yenileme işlemleri Aralık ayında, Italyan bir film yapımcısı oranın yerlileri ile anlaştıktan sonra başlamış. “Bize yenilememiz için para verdi ve biz de burayı düzelttik”, diyor İbrahim.”Dediğine göre burada başka bir Star Wars filmi daha çekilecekmiş, belki yazın.”

Jeremy’nin düşüncesine göre bu olay sırf oraya turist çekebilmek için özellikle hazırlanmış bir yazı olabilir. Ama, ya değilse?

Diğer haber ise Fransız fan sitesi starwars-universe.com’dan geldi, bu sitedeki bağlantıların bazıları live-action dizinin Çek Cumhuriyeti’nde çekileceğine işaret ediyor. Prag şehri, 90’lı yıllarda yapılan Genç Indiana Jones dizisinin birkaç bölümünün çekimlerinde kullanılmıştı. Bağlantıda ise şöyle yazıyor:

Screendaily.com sitesine göre George Lucas, son filmi Red Tails filminin setini ziyaret ettiği sırada Çek politikacılarla orada daha fazla çekim yapabilmek için görüşmeler gerçekleştirmiş.

Lucas, Star Wars TV dizisini Avustralya’da çekeceğine dair önceki haberleri yalanladı. Söylediğine göre, eğer çekimler Çek Cumhuriyeti’nde yapılırsa bu dört ila yedi yıl arasında sürecek ve 700 kişiye iş imkanı oluşacak.

“Çek politikacılar unutmamalıdır ki tek kayıpları film çekimleri olmayacaktır: biz geldiğimizde otellere, mekanlara, araçlara ve diğer hizmetlere de para ödüyoruz. Bütçemizin yüzde yetmişi çekim yaptığımız ülkede kalıyor.”

FilmCommission.cz sitesindeki haber ise Red Tails filmiyle ilgili haberine ek olarak şunu belirtiyor:

“Lucasfilm Ltd.’in Red Tails ile ilgili çalışmaları tam gaz devam ediyor, yapımcılar George Lucas ve Rick McCallum ise Çek Cumhuriyeti’nde ikinci bir projeyi çekmeyi çoktan planlamaya başladılar bile…

..Lucas ve McCallum daha önce Genç Indiana Jones dizisinin birkaç bölümünü Çek Cumhuriyeti’nde çekmişlerdi ve Red Tails için oraya geri dönmekten memnunlar. “Ülkenin yetenekli film profesyonellerinden, yerel işçilikten ve Çek Cumhuriyeti’nin çok çeşit sunan mekanlarından her zaman çok etkilendik.” diyor McCallum.

Lucasfilm, Çek Cumhuriyeti’ne 2010’da üçüncü bir yapım getirmeyi istiyor – Star Wars markasını televizyonlarda devam ettirecek olan bir yapım. 150 milyon dolarlık yapım dört ila yedi yıl arasında sürecek.”

Screen Australia sitesinde daha önce verilen yapım raporu geçtiğimiz günlerde ortadan kaldırıldı. Bunun iki anlamı olabilir: ya Lucasfilm onlardan bunu kaldırmalarını istedi ya da Lucasfilm çekim yapacağı yeri değiştirdi. Şu an için ne olacağı tamamen belirsiz.

Güncel haberler için bizde kalın.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.