KotF’a Yeni Eklenti!

yazar:

kategori:

Türk yapımı Jedi Academy eklentisi Knights of the Force için, birkaç ay önce piyasaya çıkan ve dünya çapında büyük ses getiren The Force Unleashed oyununu konu alan bir eklenti paketi yayınlandı. PC üzerinde, kısa da olsa TFU’den bir bölümü canlandırma imkanı sunan bu eklenti hakkında daha detaylı bilgiyi haberimizin devamında bulabilirsiniz.
295 MB büyüklüğündeki eklentiyi buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Eklentiyi oynayabilmek için bilgisayarınızda KotF modifikasyonunun kurulu olması gerekiyor.

KotF’un yaratıcısı Osman Günyaz, eklenti hakkında şöyle diyor:

“PC’ de The Force Unleashed oynama zevkini tadacaksınız. Bu bir Knights of the Force modu görev paketidir. Bu bölümleri oynayabilmeniz için bilgisayarınızda Jedi Academy modu Knights of the Force kurulu olmalıdır.

Mod, daha önce Jedi Academy’de görmediğiniz ve kullanılmamış yöntemlerle, fantastik bir kurguyla hazırlandı. Pek çok sahne sizleri şaşırtacak. Bu çalışma yaklaşık 2,5 aylık bir emeğin ürünü. Bu modu Sith-J-Cull’in 2005 yılında hazırladığı Kashyyyk haritasını, single player için yeniden düzenleyerek hazırladım. O keyifli haritanın tüm mekanlarından faydalandım. Böylece The Force Unleashed senaryosunun Darth Vader’la oynanan ilk bölümü KotF üzerine uyarlanmış oldu. Baştan söyleyeyim, diger Force Unleashed bölümlerini yapmayı düşünmüyorum.

Darth Vader’la oynanan bu ilk bölümün senaryosu daha sürükleyici ve keyifli olması için genişletildi. İlave bölümler ve görevleriniz var. Oyunun açılışı The Force Unleashed’ın kayan yazıları ile başlıyor. Darth Vader’la oynuyorsunuz ve amacınız Kashyyyk’de saklanmakta olan Jedi’yı bulup yok etmek. Ama bu hiç kolay olmuyor. Darth Vader gibi düşünmeli, hareket etmeli ve Güç’e hükmetmeyi öğrenmelisiniz. Çünkü Wookiee ordusu, her attığını vuran savaşçılardan kurulu. Sizi gördüklerinde tepkisiz kalmıyor, daha yakına gelip ateş ediyorlar.

Kısaca Jedi Academy’deki Stormtrooper’lar gibi durdukları yerde siz vurun diye beklemiyorlar. Hatta bazı durumlarda bu savaşçılar sergiledikleri manevralarla ışın kılıcına hedef olmaktan da kurtulabiliyorlar. Bu da oyunu biraz daha zorlaştırıp daha gerçekçi ve keyifli bir hale getirdi. Ayrıca oyunda yeni üç farklı kamera açısı daha var. Farklı açılarda oynayıp oyundan alacağınız keyfi daha da artırabilirsiniz. Özellikle Darth Vader gibi hissetmeniz ve grafiklerdeki detayları görmeniz için Darklord açısını tavsiye ediyorum.

Bunların dışında senaryo pek çok sürprizle dolu.Telsizden ve Datapad’inizden gelen bilgilere göre hareket ediyorsunuz. “M” tuşuna bastığınızda yapmanız gerekenler ve o ana kadar yaptıklarınız, datapad ekranında size bildiriliyor. Orjinal oyundaki gibi Vader’ın nefes alış verişini sürekli duyuyoruz. Savaş alanında Darth Vader’la üç farklı araç kullanıyorsunuz: TIE Fighter’a binip it dalaşı yapıyor, Swoop ile Wookiee’lere saldırıyor, en son olarak da AT-ST birliğine komuta ediyoruz. Bu modun silah efektleri Ultimate Weapons moduyla güçlendirildi. Özelikle savaş sırasında üzerinize atılan termal patlayıcıların yarattığı etki görülmeye değer. Ancak iyi bir ekran kartı ve işlemciniz olmalı yoksa düşük FPS ile oynamak zorunda kalabilirsiniz

Force’larınız inanılmaz keyifli hale geldi. Wookiee’leri force grip ile tutup force push ile gökyüzüne veya denize fırlatabiliyorsunuz. Dikkat ederseniz it dalaşı sırasında, patlayan gemilerden Wookieelerin çığlık atarak düştüklerini de görebilirsiniz. Savaş ortamını da mümkün olduğunca gerçekçi bir atmosferde hissettirmeye çalıştım. Her yerden üzerinize lazer yağıyor, asla gardınızı düşürmemelisiniz, bir anlık dikkat dağınıklığı serseri bir lazerle ölümünüze neden olacaktır. Pek çok mevzide, ölen savaşçıların yerine yenileri geliyor ve böylece harita asla boş kalmıyor. Yani tüm haritayı oynadığınızda koca haritada tek başınıza kalmıyorsunuz.

Oyunu daha da zorlu yapmak, Vader gibi hissedip konsantre olmanızı sağlamak için, oyunda qucik save özelliği yok. Belirli bölgeleri ve zorlukları aştıkça oyun otomatik save yapıyor. Ölünce en baştan başlamıyor. En son save noktasından devam ediyorsunuz.

Bu bölüm için arkadaşlarımla birlikte stromtrooper seslendirmesi de yaptık (İngilizce). Aksan mükemmel olmadı ancak telsizden gelen savaş gürültüleri ve oyunun kendi gürültüsü seslendirmeyi idare ediyor 🙂 Ayrıca oyunda Vader’ın orijinal repliklerini de duyacaksınız. Duyduğunuz tüm replikler ekranda İngilizce olarak da yazacak.

Herkese iyi eğlenceler ve yeni yılınız kutlu olsun.”

Oynamadan önce bilmeniz gereken püf noktaları:

  • Öncelikle gardınızı düşürmemelisiniz. Çünkü Wookiee ordusu, her attığını vuran savaşçılardan kurulu. Sizi gördüklerinde tepkisiz kalmıyor, daha yakına gelip ateş ediyorlar. Kısaca Jedi Academy’deki Stormtrooper’lar gibi durdukları yerde siz vurun diye beklemiyorlar. Hatta bazı durumlarda bu savaşçılar sergiledikleri manevralarla ışın kılıcına hedef olmaktan da kurtulabiliyorlar. Bu da oyunu biraz daha zorlaştırıp daha gerçekçi ve keyifli bir hale getirdi. Not: KotF seçeneklerinden Gerçek ışın kılıcı modunu seçerseniz. saber darbelerinin daha çok hasar verici olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Savaşa daldıysanız genelde gözünüz sağlık ibresinde olmuyor ve özellikle Grip yaparken savunmasız kalıyorsunuz gerçek savaş ortamındaki gibi serseri bir kurşun sizi öldürebiliyor.
  • Eğer sık sık force heal yapmaz veya seri hareket etmezseniz çok kısa sürede ölürsünüz.
  • Bulunduğunuz yerde sabit kalmayın, lazerlerin geliş yönüne göre saber’a yön verin ve gereksiz yere tuşa basmayın. Bir Wookiee’yi yakın plandan her ıskaladığınızda %70 vurulma ihtimaliniz var.
  • Eğer Wookiee ışın kılıcınızın darbelerinden bir şekilde kaçmayı başarıyorsa combo kullanarak etrafında dolaşın.

Not: Hızlı yürümek için shift tuşuna basılı tutmalısınız.

  • Çok kolay bir bölüm değil. Tüm yeteneğinizi sergilemelisiniz. Işın kılıcı dışında bolca force kullanmalısınız. Sizlere tavsiyem q,w,e tuşları üzerindeki 2 3 4 numaralı tuşları sırasıyla push, grip ve heal ‘ı yerleştirmeniz. Böylece vuruldukça kolayca iyileşebilir Ve Wookiee’ leri kolayca oradan oraya grip push kombinasyonuyla savurabilirsiniz.
  • Bir Wookiee’ye grip yaptıktan sonra yere düşmeden push yaparsanız Wookiee’nin metrelerce yukarı veya ileri fırladığını göreceksiniz.

Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.