Koleksiyoncunun Rehberi Geliyor

yazar:

kategori:

Dünyanın dört bir yanındaki hayranlar yıllardır Star Wars ürünlerinden oluşan koleksiyonlarını genişletiyorlar, onları raflara güzelce yerleştirip koleksiyonlarını eşsiz kılan ürünleri öne çıkarıyorlar. Peki hiç bu ürünleri, orada neler olduğunu merak ettiniz mi? Amerika’lı dostumuz Steven Weimer’ın hazırladığı yazının detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Aralık 2008’de bunun cevabını bulabilirsiniz! Tanınmış Star Wars koleksiyoncularından Gus Lopez ve Duncan Jenkins dünyanın farklı yerlerindeki Star Wars ürünlerini kapsayan bir kitap hazırladılar. « Gus ve Duncan’ın Kapsamlı Star Wars Koleksiyon Rehberi » adını taşıyan kitap, bugüne kadar hazırlanmış en geniş içerikli koleksiyon rehberi olma özelliğine sahip. Bu devasa kitap 75,000 Star Wars ürününe ait 36,000’den fazla referans fotoğrafı içeriyor. 992 sayfalık sert kapaklı kitap, 100’den fazla farklı ülkedeki madalyonlardan çizgi romanlara, yiyecek promosyonlarından bootleg (sahte) ürünlere değin pek çok ürün için eşsiz bir kaynak. Bir Star Wars hayranının mutlaka alması gereken şeylerden biri ! Fiyatı $64.99 olan bu kitabı completistpublications.com adresinden bugün ayırtabilirsiniz!

Gus Lopez’e yeni kitabı hakkında birkaç soru sorma fırsatım oldu:

Böyle bir projeye başlama isteği ilk ne zaman oluştu?
Her şeye 5 yıl önce başladık. İlk olarak bugüne dek üretilen tüm Star Wars ürünlerinin yer aldığı bir veritabanı oluşturduk (theswca.com adresi üzerinde) ve bunu bir kitap formatına dönüştürdük.

Kitabınız 75,000’den fazla Star Wars koleksiyon ürününe değiniyor, sanıyorum bu aynı zamanda yabancı ülkelerde üretilmiş ürünleri de göreceğimiz anlamına geliyor?
Kesinlikle, bu şu ana kadar basılmış herşeyden çok daha kapsamlı. Daha önce basılan Star Wars rehberlerinde daha önce görülmemiş tonlarca ürün olacak.

Suç ortağınız Duncan Jenkins, kitap için size epey yardım etmişe benziyor. Araştırmalarınızda size yardım eden başkaları da oldu mu?
Duncan ve ben işin büyük kısmını hallettik, fakat ayrıca eşlerimizden, dostlarımızdan ve ailelerimizden de epey yardım aldık. Bazı kategoriler için uzmanlarla birlikte çalıştık ve birtakım şeylerin geçerliliğinden emin olmak için koleksiyonculardan destek aldık. Bu kitapta yer alan bazı bilgileri sağlayan birkaç yüz koleksiyoncu olduğunu söyleyebilirim.

Bu kitabın diğer Star Wars ürün rehberlerinden farkı nedir?
Bu, gerçekten tam kapsamlı olan ilk rehber, tüm kategorileri tek tek, lisanslı ve bootleg olarak ayırıp gösteriyor ve yüzlerce ülkeden geçmiş ve günümüz ürünleri yer alıyor. Dış kaynakları kullanarak bu kitabı hazırlamamız beş yılımızı aldı, bu nedenle bugüne değin bu kadar kapsamlı bir rehber hazırlanmadığından eminim.

Bu kitabı nereden edinebiliriz?
completistpublications.com adresinden.

Sizin veya Duncan’ın ileride hazırlamayı düşündüğü başka kitap var mı?
Evet, Duncan ve ben şu sıralar birkaç kitap üzerinde çalışıyoruz ve birkaç yılda bir bu rehberleri güncellemeyi düşünüyoruz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.