Bioware’in yeni Star Wars oyunu duyuruldu: The Old Republic

yazar:

kategori:

İlk olarak Temmuz ayındaki E3 oyun fuarında hakkında bahsedilen, KOTOR serisinin meraklısı hayranlar arasında spekülasyonlara neden olan Bioware destekli online oyun, nihayet bugün resmen duyuruldu. “Star Wars: The Old Republic” adını taşıyan ve Darth Vader’ın ortaya çıkışından 3500 yıl öncesinde geçen yeni MMO oyun için Star Wars: Galaxies faciasından ders alındığını umuyor ve aynı hataların tekrarlanmamasını umuyoruz. Oyunun içeriği ile ilgili bilgileri, ekran görüntülerini ve en çok merak edilen soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Oyunla ilgili içeriksel özelliklere madde madde değinecek olursak:

  1. Star Wars: The Old Republic nedir?

    Star Wars: The Old Republic, içerdiği etkileyici hikaye anlatımı, dinamik dövüş özellikleri ve sarsıcı karakterleri ile online eğlenceye yeni bir yaklaşım kazandıracak. Oyun, “Knights of the Old Republic” döneminden 300 yıl sonrasındaki anlatıyor.

  2. Oyunun konusu nasıl?

    Star Wars: The Old Republic, Darth Vader’ın ortaya çıkışından 3500 yıl öncesinde yer alıyor. Galaksi tarihindeki en güçlü Sith İmparatorluğu, derin uzaydan ortaya çıkıp Cumhuriyet’e ve onun efsanevi Jedi muhafızlarına saldırır. On yıllarca süren savaşın ardından Sith İmparatorluğu ve Cumhuriyet arasında ateşkes sağlanır, ancak oyundaki olaylar galaksiyi yeniden bir savaşın içine sürükleyecektir.

  3. Önceki oyunlarla nasıl bir bağlantısı var?

    KOTOR’daki Jedi İç Savaşı’nın sonunda Revan, eski Jedi düşmanlarına karşı intikam yemini etmiş gizemli bir Sith İmparatoru ve onun imparatorluğunun izini sürmek üzere bilinmeyen uzaya doğru yola çıkarak kaybolmuştu. Revan gittiği yerden asla geri dönmedi, fakat o Sith imparatorluğu döndü, ve Cumhuriyet ile onlarca yıl süren bir savaşa girdi. Şimdi, Coruscant Antlaşması ile geçerli kılınan zorlu ateşkesin ardından bölünmüş yıldız sistemleri arasındaki gerginlik galaksiyi yeniden tehdit etmekte.

  4. Tanıdık karakterlere rastlayacak mıyız?

    Oyun KOTOR’un 300 yıl sonrasında geçtiği için o oyundaki karakterlerin pek çoğu ölmüş oluyor. Ancak onların efsaneleri, geride bıraktıkları kişilerde yaşamaya devam ediyor ve onlar da Star Wars: The Old Republic’te yer alıyor. Ayrıca bazı droidler de çok uzun süre çalışmayı sürdürebilir. (HK-47 ?)

  5. Oyunda taraf seçebilecek miyiz?

    Evet, karakter yaratım ekranında Cumhuriyet’e mi yoksa Sith İmparatorluğu’na mı katılacağınızı seçebileceksiniz. Ayrıca oyun içerisinde Güç’ün aydınlık veya karanlık tarafına ilerlemenize sebep olacak pek çok karar ile yüzleşmek zorunda kalacaksınız.

  6. Farklı gezegenlere yolculuk olacak mı?

    Evet, Star Wars filmlerindeki ve KOTOR’daki gezegenlerin bazılarına yolculuk etmeniz mümkün olacak. Ayrıca keşfetmeniz için bazı yeni gezegen ve yıldız sistemleri de bulunacak (oyunun web sitesindeki bazı metinlerde Alderaan, Korriban, Coruscant, Ilum ve Dathomir adları geçiyor).

  7. Oyun hangi ülkelerde piyasaya çıkacak?

    Star Wars: The Old Republic birkaç ülkede aynı anda piyasaya çıkacak ve o ülkelerin özgün dillerinde olacak.

* Oyunda yer alacak ırklar ilerleyen tarihlerde duyurulacak.

* Oyunun nasıl bir sistem gereksinimine ihtiyaç duyduğu, oynamak için aylık ne kadar para ödenmesi gerektiği ve hangi tarihte çıkacağı ilerleyen zamanlarda duyurulacak.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.