The Force Unleashed eklentisi yolda

yazar:

kategori:

Lucasarts, son bombası The Force Unleashed için birkaç ay içinde yeni karakterlerin ve Jedi Tapınağı’nda geçen yeni bir tek kişilik görev setinin bulunacağı bir download seti yayınlamaya hazırlanıyor. Download edilebilir içerik XBOX 360 ve PS3 için olacak, ancak bu içeriklerin yayınlanması ile ilgili henüz bir tarih belirlenmiş değil. Paketlerin ilkinde yeni kostümler ve karakter modelleri yer alacak, bunlar arasında da Luke Skywalker, Obi Wan Kenobi, Ki Adi Mundi ve Kit Fisto bulunacak. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Oyunun baş tasarımcısı Haden Blackman şöyle diyor:

“Karar verdiğimiz karakter modellemelerini hayranlardan aldığımız geri bildirimler üzerine seçtik, ama bazılarını da biz belirledik. Ki Adi Mundi ve Kit Fisto’nun oyunun içinde bir yerlerde koşturmalarının hoş olacağını düşündük.”

Yeni modeller varolan içeriğe yeni bir oynanış getirecek olsa da, eklenecek yeni bölüm eşsiz bir harita içeriyor ve konunun derinliklerine inilmesini sağlıyor. Bu bölüm Coruscant’daki Jedi Tapınağı’nda geçiyor, Darth Vader’ın gizli öğrencisi tapınağa giderek babası hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor, ancak harabe olmuş yapının içinde ilerlerken içindeki korkularıyla yüzleşiyor.

(SPOILER) Bölümün ilerleyen sahnelerinde çırak, babasının hayaleti ile yüz yüze geliyor. Haden Blackman, “Bu bölümü senaryoya aslında önceden eklemiştik, burada çırak kendi geçmişi ile yüzleşip çocukluğu ile temasa geçiyor. Bu bölümün asıl amacı, oyunu oynayan kişiye aslında çırak karakterinin Jedi olan bir babadan geldiğini ve daima kötü biri olmadığını hatırlatmak. Bu noktadan itibaren Vader adına çalışmasını sorgulamaya başlıyor.” (SPOILER SONU)

Bu yeni görevin haritası, Raxis Prime’daki devasa haritadan daha küçük ama Cloud City bölümünden daha büyük olacak. Hali hazırda PS2 ve PSP versiyonlarında yer alan bu bölümün yeni nesil konsollara eklenmesi önceden düşünülmüş fakat sonradan vazgeçilmişti.

Oyuna ilerleyen zamanlarda başka yeni bölümlerin eklenebileceğinden de söz edilmekte, zira tasarı aşamasındayken 20 farklı mekan üzerinde konuşulmuş.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.