The Force Unleashed 19 Eylül’de Türkiye’de

yazar:

kategori:

Tüm dünyanın merakla beklediği ve oyun dünyasında devrim yaratacak nitelikte teknik özelliklere sahip olduğu söylenen, Lucas Arts’ın yeni multimedya projesi “The Force Unleashed”, 19 Eylül tarihinde ülkemizde piyasaya çıkıyor. Playstation 3, PSP, Playstation 2 ve Wii platformları için çıkacak olan oyunla ilgili genel bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Oyunun ithalatçısı olan Aral Game’in web sitesinde oyunun tanıtımı şu şekilde:

Star Wars destanı LucasArts tarafından geliştirilen StarWars™: The Force Unleashed video oyunu ile devam ediyor, bu oyunda oyuncular Darth Vader’ın “Gizli Öğrencisi” rolünde Star Wars galaksisi hakkında yepyeni gerçeklere ulaşacaklar. Oyunun hikayesi Star Wars: Bölüm III Sith’in İntikamı ile Star Wars: Bölüm IV Yeni Bir Umut arasında kalan, çoğunlukla değinilmemiş dönemde geçiyor. Oyunda, oyuncular ikon haline gelmiş bu kötü karaktere evreni Jedi’lardan temizleme yolundaki görevinde yardımcı olacak – ve kendi kaderlerinin gidişatını değiştirebilecek kararlarla yüzleşecekler.

Adından da anlaşılacağı üzere, The Force Unleashed ilk defa görüp tecrübe edeceğiniz yeni geliştirilmiş teknolojileri sonuna kadar kullanarak, Güç’ten daha önce eşi görülmemiş biçimde faydalanmanızı sağlayacak: Pixelux Entertainment’tan Dijital Moleküler Madde ve NaturalMotion Ltd.’den euphoria. Havok Physics™ sistemi ile birlikte işleyen bu yeni teknolojiler yalnızca yeni nesil konsollarda mümkün olan bir oynanış biçimi yaratmış durumda. DMM ortamdaki her şeyin fiziksel özelliklerini içinde barındırarak olması gerektiği gibi tepkiler vermesini sağlıyor – odunlar aynı odun gibi kırılıyor, cam aynı cam gibi kırılıyor, Felucia gezegenindeki bitkiler aynı Felucia gezegenindeki bitkiler gibi eğiliyor. Aynı zamanda, devrim yaratacak davranış simülasyonu motoru euphoria sayesinde interaktif karakterler aynı birer insanmış gibi hareket ediyor, içinde bulundukları duruma göre karar vererek her seferinde farklı bir deneyim sunuyorlar.

Bölüm III ve IV arasında geçen dönemde oyuncular Darth Vader’in Gizli Öğrencisi rolünde Jedi avlayacaklar.

Oyunda ilerlerken Gizli Öğrencinin dört temel Güç yeteneğini – itme, kavrama, püskürtme ve elektrik verme – ortaya çıkarın, geliştirin ve daha önce görülmemiş, inanılmaz derecede güçlü kombolar için birleştirin.

Daha önce mümkün olduğu düşünülmeyen Güç kullanım şekillerine örnek:
> Gizli Öğrenci düşmanları yalnızca duvara İtmekle kalmayacak, onları İterek duvarın içinden geçirecek.
> Gizli Öğrenci düşmanları yalnızca bir kenara fırlatmak için Kavramakla kalmayacak – onları havada Kavrayacak, Elektrik Vererek kızartacak, sonra da yere bırakarak bomba gibi patlamalarını sağlayacak.

Kaçak Jedi’lar ve Güce-duyarlı Felucian’lar gibi oyun için özel yaratılan yeni düşmanların yanı sıra, oyuncular Darth Vader da dahil olmak üzere Star Wars filmlerinden tanıdık karakterlerle de yüzleşecekler.

Bölüm III’teki Wookiee gezegeni Kashyyyk, çiçekli Felucia, çöp gezegeni Raxus Prime ve imparatorluğa bağlı Tie Fighter inşa tesisi gibi yerleri gezebileceksiniz.

Oyuncuların oyun boyunca verecekleri kararlar hem hikaye gidişatını belirleyecek, hem de Star Wars devamlılığını büyük ölçüde sağlamlaştıran farklı sonlara götürecek.

The Force Unleashed, LucasArts’ın yeni nesil konsollar için kendi bünyesinde geliştirdiği ilk oyun olmanın yanı sıra, aynı zamanda LucasArts ile Industrial Light & Magic arasında ilk oyun-içi yetenek ve teknoloji işbirliğinin de temsilcisi; iki firma San Francisco’nun Presidio bölgesinde yeni Letterman Digital Arts Center çatısı altında birleşmiş durumdalar.

The Force Unleashed, Pixelux’tan (pixeluxentertainment.com) Dijital Moleküler Madde ve NaturalMotion Ltd.’den (naturalmotion.com) euphoria davranış simülasyonu teknolojilerinin kullanıldığı ilk oyun.

LucasArts, The Force Unleashed’in çıkış tarihi yaklaştığında eşi görülmemiş bir reklam kampanyası düzenlemeyi planlıyor. Bu planın içinde Hasbro’dan oyuncaklar ve aksiyon figürleri, Dark Horse, Del Rey ve Palace Press’ten yayın programları da bulunuyor.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.