LucasArts’ta Değişim Rüzgarları

yazar:

kategori:

Star Wars oyunlarının yaratıcısı LucasArts firmasında son günlerde meydana gelen işten çıkarılma haberleri, firmanın gidişatı ve stratejisi hakkında hayranların akıllarında soru işaretleri yarattı. Fakat LucasArts’dan gelen resmi bilgiler, firmada ciddi değişikliklerin meydana geldiğinin ve bunların da Star Wars oyunlarının geleceğini önemli derecede etkileyeceğinin habercisi. Konuyla ilgili detayları haberimizin devamında okuyabilirsiniz.

Firma içerisinden alınan bazı kaynaklara göre, LucasArts bünyesinden kısa bir süre önce 100 kadar çalışan işten çıkartıldı. Bu çıkarılmaların, firmanın önceki yöneticisi Jim Ward’ın işten ayrılmasının hemen ardından olması, ve Electronic Arts’ın eski yöneticisi Darrell Rodriguez’in onun yerine geçmesi ile gerçekleşmesi soru işaretleri yarattı.

Kısa süre içinde durum açığa kavuştu: LucasArts bundan böyle kendi bünyesinde oyun üretmeyecek, diğer oyun üreticisi firmalar ile ortaklaşa çalışacak. Bu süreç tamamlanıncaya kadar 100 kadar çalışanın daha görevden alınması söz konusu.

İşten çıkartılanlar arasında Oyun Geliştirme bölümü başkan yardımcısı Peter Hirschmann ve LEGO STAR WARS oyunlarının yaratıcısı Shawn Storc da bulunuyor.

Bu durumun, KOTOR 3, Battlefront 3 gibi oyunların yapım süreçlerini etkilemesinden korkuluyor.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.