Eskişehir’de Star Wars Coşkusu

yazar:

kategori:

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 25 yıldır her sene düzenlenen ve farklı temalara sahip olan bahar yürüyüşlerinin bu yılki teması Star Wars idi. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin bizzat hazırladıkları kostümlerle Eskişehir sokaklarında yürüdükleri festival, renkli görüntülere evsahipliği yaptı, ve doğrusu Türk Star Wars hayranlığı adına gurur verici bir tablo ortaya çıkardı. Detayları ve fotoğrafları haberin devamında bulabilirsiniz.

Bu yıl 25.’si gerçekleştirilen Anadolu Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında yapılan “bahar şenliği yürüyüşü” 14 Mayıs Çarşamba günü düzenlendi. Vilayet Meydanı’ndan başlayıp, Hamamyolu, İki Eylül Caddesi ve Adalar, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi boyunca yapıldı. Üniversitenin öğrencilerinin Vilayet Meydanı’na toplanmasıyla başlayan yürüyüş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla devam etti. Yürüyüşe katılan öğrencilerin çeşitli sinema filmleri ve animasyon filmlerden esinlendikleri kostümleriyle katıldıkları yürüyüş, Eskişehir sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu. Eskişehir halkının yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi’nde son buldu.

Hazırlanan kostümler arasında Darth Maul, Kont Dooku, Obi-Wan Kenobi, Aayla Secura gibi tanındık karakterlerin yanı sıra Genişletilmiş Evren’den Darth Nihl, Darth Talon, Atris, Darth Nihilus, Asajj Ventress gibi karakterlerin yer alması da dikkat çekiciydi.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.