501. Lejyon Türkiye Kuruldu!

yazar:

kategori:

Yıldız Savaşları . Com olarak, son zamanların en büyük haberini sizlere paylaştırıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyarız: Dünyanın en büyük kostümlü hayran oluşumu olan 501. Lejyon, uzun yıllar sonra ve büyük bir çabanın ardından artık nihayet Türkiye sınırları içerisinde! Detayları haberin devamında okuyabilirsiniz !

Şu ana dek basılı yayın ve bazı internet organlarında çıkan “kurulum” söylentilerini yalanlarcasına, Lejyon’un kurucusu Albin Johnson’un bizzat onayı ve YıldızSavaşları.Com’un gayretleri ile, Türkiye’deki ordumuz www.lejyon501.com adresinde yer almakta.

Bölüğün şu anki tek üyesi ve kurucu başkanı olan Yiğit Ali Çetin (nam-ı diğer TR1923)’in resmi duyurusu ise şu şekilde:

Değerli Star Wars ve bilimkurgu hayranları,

Bugün, geçen yıllara rağmen tüm dünyada hala heyecanını korumayı başarabilen Star Wars hayranlığı, ülkemiz sınırları içinde yeni bir boyut kazanmış bulunuyor.

Bugün, Star Wars sevgisini yaymanın, yardım ve dayanışmanın bir sembolü haline gelmiş olan 501’inci Lejyon’un (501st Legion – www.501st.com) Türkiye ayağı resmen oluşturuldu.

10 yıl önce Amerika’da başlayan ve zamanla tüm dünyayı saran bu oluşum, Star Wars filmlerindeki kötü karakterlerden aşina olduğumuz kostümler ile Star Wars sevgisini paylaşmayı, ve yardıma muhtaç çocuklara çeşitli bağış toplantıları ile yardım etmeyi hedefliyor.

Geçen birkaç ay içinde Türkiye’deki bazı internet ve basılı yayın ortamlarındaki birkaç iddianın aksine bu oluşum, Türkiye’nin en büyük Star Wars hayran topluluğu Yıldız Savaşları.Com’un destekleri ile geliştirildi ve “Lejyon 501” adı ile resmiyetini kazandı.

Lejyon 501’in kurucu üyesi olarak bir Royal Guard (İmparatorluk Muhafızı) kostümüne sahibim, ve her resmi üye gibi benim de bir üyelik kodum bulunuyor. Royal Guard olmamdan dolayı kodumun başlangıç kısaltması “TR”, numara olarak da Türkiye’yi daha iyi temsil etmesi maksadıyla 1923’ü seçtim (mucizevi bir şekilde, bu numara sanki bizim seçmemizi bekler gibi boş durmaktaydı). Yani, beni “TR-1923” olarak da tanımlayabilirsiniz.

Bu oluşumla ilgili bilinmesi gereken tüm detay ve kurallara www.lejyon501.com adresinden tamamen Türkçe olarak erişebilirsiniz. Buna, lejyona nasıl üye olunabileceği ile bilgiler de dahil. Ayrıca her türlü bilgi ve paylaşım için de Lejyon 501 forumları herkese açık.

Lejyon 501, 2008 itibariyle Türkiye’deki yardımlaşma ve dayanışma aktivitelerine başlayacak. Bunlarla ilgili detayları da Lejyon 501’in sitesinden takip edebilirsiniz. Lejyon’un lideri ve 501st Türkiye temsilcisi olarak sizleri selamlarım.

Yiğit Çetin / TR-1923
Turkish Outpost Leader

Türkiye bölüğünün 501. Lejyon resmi sayfalarındaki yerini aşağıdaki adresten görebilirsiniz:
http://www.501st.com/members/displayUnits.cfm#outposts

Şimdilik sadece bir adet üyesi olan bölüğümüz, sizlerin de ilgi ve destekleri ile büyüyecek. Lejyon 501 forumlarına üye olmayı unutmayın, ve kafanızdaki soruları sormaktan çekinmeyin!


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.