Haberler

7 Aralık 2007

Mona Lisa tablosun Vader mı gizli?

Her geçen gün hakkında yeni bir sırrın açığa çıktığı Leonardo Da Vinci ve eserleriyle ilgili olarak geçtiğimiz gün ortaya atılan bir iddia, öyle görünüyor ki, en çok Star Wars hayranlarını ilgilendiriyor. Bu iddiaya göre, hem Mona Lisa’da, hem de “Aziz Anne” tablosunda Darth Vader’ın yüzü yer alıyor. Hürriyet gazetesinde yer alan konunun detaylarını, haberin devamında bulabilirsiniz.

İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin en ünlü çalışması Mona Lisa’nın sırrı çözüldü. Da Vinci’nin paha biçilmez başyapıtları üzerinde araştırmalar yürüten sanat ekspertleri, ressamın ‘Mona Lisa’ ve ‘Bakire ve Çocuk’ tablolarından aynaya yansıyan gizemli yüzleri ve şekilleri keşfetti.

1452- 1519 yılları arasında yaşayan Da Vinci, 1490-1495 yıllarında çalışmalarını ve çizimlerini aynada göründüğü gibi deftere kaydetme alışkanlığı geliştirdi. Bu şekilde kişisel düşünceleri sadece yansıma sırasında okunabiliyordu.

Mona Lisa üzerinde benzer tekniği kullanan sanat ekspertleri, yaptıkları uygulama sonucunda gizli tuhaf şekilleri ortaya çıkardı. Yağlı boya ve gizemli güzelliğiyle dünyanın ilgi çekici tablosu olma özelliğini koruyan Mona Lisa’nın sanıldığı gibi yanlız olmadığı kanısına varan ekspertler, Mona Lisa tablosunda keşfedilen yüzün Yıldız Savaşları filminde kötü adam rolünde oynayan Darth Vader’a benzediğini açıkladı.

Sanat eseri uzmanları, Mona Lisa toblosundaki yüzün ressamın The Virgin and Child with Saint Anne(Bakire ve Çocuk, Aziz Anne) tablolarında da bulunduğunu; tablolardaki yüz ve şekillerin Tanrı ve korkuyu temsil ettiğini belirtiyor.

Star Wars Genel ,

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.