TV Dizisi’nden Yeni İpuçları !

yazar:

kategori:

Star Wars’un yapımcısı Rick McCallum, 2009 yılında hazır olması beklenen, gerçek oyuncuların yer alacağı Star Wars TV dizisi hakkındaki soruları, Star Wars Insider dergisinde yanıtladı. Dizinin durumu hakkındaki en güncel gelişmelerin verildiği röportajı, haberimizin devamında bulabilirsiniz.


Gerçek oyuncuların yer alacağı Star Wars TV dizisi çalışmaları nasıl gidiyor?

Heyecanlandırıcı, çünkü 200 kadar yazar ile görüştük. George ve ben İngiltere’de çok güzel vakit geçirdik, orada 35-40 kadar yazar ile görüştük. Yazarların çoğu ile Amerika’da, bazıları ile de Paris, Prag ve Budapeşte’de ve son olarak turumuzu Temmuz’un sonunda Avustralya’da tamamladık. Dünyanın her yerinden gelmiş 5-6 kişilik yazar grubunu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Yazarların görüşlerini bu senenin sonuna doğru almaya başlayacağız. 6 ay senaryonun hazırlanışı olacak, 2009 gibi çekimlere başlayacağız.

Avustralya’da çekim yapacak mısınız?

Şimdilik, bu sadece bir plan. Çekim yerlerinin belirlenmesi için o yerin etkileyici ve ucuz olması gerekiyor. Şimdilik, bizim için, bu yer Avustralya.

Proje, “uzun soluklu olması” sürecinde ne kadar ciddi?

Daha karanlık ve olgun olacak ve daha çok karakter içerikli olacak. Fikir olarak bir veya iki yılda 13 yada 16 bölüm düşünüyoruz –kesin birşey yok çünkü televizyon sektörü dünya için çok değişken birşey. İkinci ya da üçüncü yıldan sonra, ilk seriden bir karakter kendi serisine girebilir. Sonra, dördüncü yada beşinci yıl, TV serisini 4-5 parça, her parçada 13 bölüm olacak şekilde bölmeyi isteriz. Elbette şimdilik bu bir hayal! Ama iyi olduğu, insanların izlediği, bizim çekebildiğimiz ve insanların karakterleri sevdiği sürece, bence bu olanaklı birşey.

Dağıtım açısından bakarsak, televizyon firması ile anlaşmayı mı düşünüyorsunuz, yoksa başka bir plan mı var?

Sanırım bunu söylemem için biraz erken, çünkü ileriki yıllarda TV için ne olacağını söylememiz çok zor. Öncelikle televizyon hakkında deneyimimizin olması gerektiğini düşünüyorum. Geleneksel TV ağı bizim işimize yaramaz, çünkü sürekli aynı olan şeyleri istemiyoruz. Kablo bile kesinlikle bir ihtimal. Sanki piyasada HD-DVD ve Bluray arasında bir savaş söz konusu. Bu konudaki görüşüm bu, ama hepsinin modası geçmiş olabilir. Endüstri bir anda internet dowload’ı oluveriyor, film yapımcıları indirebileceğiniz materyalleri websitesinden dağıtıyor. Ben ileriki yıllarda televizyonun geleceğinin bu olduğuna inanıyorum, hatta bütün eğlence sektörünün bile. Hala sinema sektörüne karşı ılıman bir tutumum var ve bu konuda deneyimlerimi geliştirmeye çalışıyorum, ama şüphesiz değişiyor, ne kadar dramatik.

Star Wars’un 3 boyutlusu hakkında bir gelişme var mı?

Evet, aslında bunu yapmaya hazırız. Peter Jackson, Jim Cameron, Robert Rodriguez ve Bob Zemeckis’den oluşan olağanüstü bir film ekibi grubu var ve bizimle teknolojilerini paylaşmak için can atıyorlar. Bu işi yapmamızın bir yolu da başarılı filmlerimizi alıp, onları 3D’ye çevirmek, bu yüzden insanlar izlemeye gidecek, çünkü kimsenin görmediği bir şekilde olacak. Bizce 3D, teknoloji sahiplerinin Amerika ve dünyada sanatlarını dijital ortamda ortaya koyduğu bir alet. Bu işi yapmamızın sebeplerinden biri de bu. Jim Cameron’ın Avatar’ı beni heyecanlandırıyor, çünkü çekildi ve 3D haline getirildi, sadece bir konuşmadan ibaret değildi. Lucasfilm’de, biz filmi 3D olarak çekmeyi planlamıyoruz, ama format hakkında heyecanlıyız.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.