LucasArts Neyin Peşinde?

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz aylarda Bioware şirketinin bir Star Wars temalı oyun üzerinde çalıştığı dedikoduları herkesi heyecanlandırmıştı. Son gelişmeler oyun hakkında ipuçları verse de oyunun Star Wars temalı olup olmayacağı belli değil. Oyun Star Wars Galaxies’e NGE güncellemesinin gelmesinden sonra açıklanması ve resmi forumlardaki yetkililerin ağızlarından kaçırdıkları bazı şeyler oyunun SW konulu olma ihtimalini arttırıyor. Detayları haberin devamında bulabilirsiniz.

Lucas Arts’ın ve Bioware’in benzer zamanlarda internette duyurdukları iş ilanları da bize bazı fikirler veriyor.

“BioWare Austin is searching for a Producer-Licensor Liaison to assist the team in the development of assigned products from concept to release. The successful candidate will have the primary responsibility for tracking, managing license submissions, and securing approvals from a 3rd party licensor.”

“Lisans bağlantılı sunumları ve kontrattan kaynaklanacak uyum ve uyuşmazlıkları takip edecek biri.” Aynı zamanda 3rd party licensor dediği için işin içinde başka bir firma (muhtemelen Lucas Arts) olduğunu tahmin ediyoruz.

“Sr. Director – Online Gaming Business Unit
Department: Galaxies Product Development
Job Purpose: To lead the Online Gaming Business Unit including managing the Star Wars Galaxies service and establishing new Online Games consistent with publishing goals. Reports into the VP of Global Publishing, and will have up to five direct reports.”

Bu da Lucas Arts’ın iş ilanı. Bölüm olarak Star Wars Galaxies’in geliştirilmesi olarak gözükse de işin tanımında “yeni online oyunlar” ibaresi yer alması da yeni bir SW projesinin olduğunun göstergesi.

Bioware bir MMORPG üzerinde çalıştığını 2006 Mart-Nisan aylarında duyurmuştu. Yapımına 2005 Aralık’ta başlanan oyunun, 2009’da çıkması bekleniyor. Oyunun yapımında Hero Engine adı verilen oyun motoru kullanılıyor (Hero’s Journey’in grafik motoru). Duayenler, Hero’s Engine kullanılmasının sebebi olarak da oyunun yapımını 1-2 yıl kısaltması olarak yorumluyor. Aynı zamanda yine resmi bir açıklamaya göre StreamBase adında bir programla oyun içi güvenliği çok sıkı tutacaklar. Öyle ki bu programın oyun içinde atılan mesajları inanılmaz bir hızla tarama gibi özellikleri var.

BioWare’in son zamanlarda özellikle uğraştığı Mass Effect ise Kasım ayında çıkacak gibi. Dolayısıyla herkes yeni MMORPG’nin konusunun ne olduğunu Kasım-Aralık gibi öğrenmeyi umuyor.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.