Force Unleashed: Detaylar – 2

yazar:

kategori:

Görünüşe bakılırsa 2007 yılı Force Unleashed’in yılı olacak. Oyun hakkında detaylar ve ipuçları gelmeye devam ediyor. Haberin devamında, içerisinde projenin yöneticisi Hayden Blackman’e yöneltilmiş birkaç sorunun da bulunduğu bir makale bulabilirsiniz.

* Bu makale birkaç haftadır oyunla ilgili sorulan sorulara cevap vermek için ele alınmıştır.

Öncelikle oyunun oynanacağı platformlardan bahsetmek gerekirse Lucasarts sitesi oyunun Next-Generation platformlarda oynanabileceğini açıkladı. Playstation 3 ve XBox 460 yegane Next-Generation konsollar olduğu için oyun sadece bu konsollarda oynanabilecek. Ancak konsollar arasında oynanış farkları olacak. Bunun sebebi Krome Studios PSP versiyonunu tasarlarken, n-Space firması oyunun Nintendo DS versiyonunu dizayn edecek. Wii konusunda ise Lucasarts’ın yaptığı açıklamaya göre bir Wii versiyonu yapılsa dahi bu versiyonun oyuncuların bekledikleri gibi bir “ışınkılıcı” oyunu olmayacağını açıkladı.

Oyunun single player bölümünün yanı sıra bir multiplayer bölümü olacağı açıklandı ancak ayrıntılar şu anda belli değil.

Oyunun oynanışı ve hikaye sıradaki en önemli öğe. Oyun için hikaye George Lucas tarafından yazıldı. Proje yöneticisi Hayden Blackman şöyle diyor: “Bu oyun resmi bir sonraki bölüm.”. Bu sadece filmlere özgü olan bir yaklaşımdı. 1996’da Shadows of Empire’a yapılan yaklaşımdı. Makalenin devamında oyunun kullandığı yeni teknolojiler hakkında açıklamalar bulabileceksiniz.

The Force Unleashed oyunu Güç kavramını, kullandığı yeni ve gelişmiş teknolojilerle çok farklı bir boyuta taşımak için tasarlanmakta; ilk kez kullanılacak olan bu teknolojinin adı ise Dijital Moleküler Madde (DMM). Bu teknoloji, güçlü Havok Fizik Sistemi ile bir araya gelerek sadece yeni nesil oyun konsollarında oynanmasını mümkün kılan bir oyun anlayışı getiriyor. DMM ile çevredeki herhangi bir objenin fizik kurallarına tıpkı gerçekte olduğu gibi uyması sağlanıyor – tahtalar tahta gibi, camlar cam gibi kırılıyor, Felucia gezegenindeki bitkiler tıpkı gerçek bitkiler gibi eğilip bükülüyor. Bunun yanı sıra devrim yaratacak bir davranış-simulatör motoru da interaktif karakterlerin hareket, davranış ve hatta düşüncelerinin bile son derece gerçekçi olmasını, her oynanışta farklı davranmalarını sağlıyor. Oyunun resmi sitesinde güncellemelerle gelecek videolardan bunu görebilirsiniz.

Pekala, oyunun teknik öğeleriyle ilgili konuştuk, şimdi de oyunun konusuna gelelim. Oyunda Darth Vader’ın gizli çırağı oluyoruz ya da sitede bize tanıtılan haliyle böyle. Ancak Blackman bir karakter yaratılacağı ve bunu bir adı olacağı konusunda okuyucuları bilgilendirmekte, sadece şu anda açıklayamayacaklarını belirtmekteler.

Söylediklerine göre Shaak Ti, Bölüm 3’te ölmedi (daha sonradan filmden çıkartılan sahne sayesinde) ve karşımıza hasım olarak çıkmakta (unutmayın, siz bir Sith çırağısınız). Okuyucular starwars.com’da “Secrets of 2007” bölümünde Shaak Ti’yi kırmızı bir ışın kılıcıyla etrafı Rancor’larla çevrili halini gösteren bir resim görmüşlerdir. Tabi Shaak Ti, Rancor’ları kontrol etmekte ve Shaak Ti’yi yenmeden önce Rancor’ları öldürmek zorundasınız. Oyunu dizayn edenler bazı değişik öğelerde kattılar oyuna. Mesela oyunda Rancor tarafından yutulabiliyorsunuz. Rancor’un midesindeyken Force repulse yaparak yaratığın vücuduna titreşimler yollayıp onu parçalarına ayırabiliyorsunuz.

Oyunda ayrıca bazı yeni karakterlerle (Jedi Generali Kota, Maris Brood ve onun jop şeklindeki ışın kılıçları) ve yeni yerleşim birimleri (Felucia, Raxus Prime, Kristal gezegen Haroon) ile karşılaşacaksınız. Bir aksiyon macera oyunu tabiiki müttefikler olmadan nasıl bitirilebilir ki? Juno Eclipse adlı bir imparatorluk pilotu gibi dizayn edilmiş protocol droidi yanımızda olacak. Peki usta Darth Vader ‘la oynayabilecek miyiz? Blackman tam olarak bir açıklama yapmasa da onun oyunda belirgin bir şekilde yer alacağının ipuçlarını vermekte.

Oyunun birden çok sonu olacak ancak içlerinden sadece birisi resmi olacak. Ancak oyuncular Bölüm 3’ten sonraki dönemde aydınlık ve karanlık taraf arsındaki çekişmede önemli rol oynayacak.

Tüm bunlar bir tarafa, bu görkemli oyunun sadece konsollarda çıkmasına bozulan bir grup PC oyuncusu, oyunun PC’de de oynanabilir bir versiyonunun çıkması için bir imza kampanyası başlatmış durumda. Eğer siz de böyle düşünenler arasındaysanız, imza kampanyasına buradan katılabilirsiniz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.