“Sonun Başlangıcı” Fragmanı Yayında!

yazar:

kategori:

Izmir Fan Film’in uzun zamandir merakla beklenen film projesi olan “Sonun Baslangici”nin ilk fragmani yayinlandi. Görsel efekt ve oyunculuk bakimindan göz dolduran fragmanin ayrintilarini haberin devaminda okuyabilirsiniz.

Bir grup Izmir’li gönüllü Yildiz Savaslari hayrani tarafindan 2005 yilindan beri sürdürülen film çekimleri %95 oraninda tamamlanmis olup post prodüksiyon çalismalari hizla devam ediyor.

Projenin yazari ve yönetmeni Cenk Düzgit film hakkinda söyle konusuyor :

“Bu film benim için bir hayalin gerçege dönüsünün simgesi oldu, tüm ekibimle gurur duyuyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Tamami amatör ruhla çalisan ekibimiz yapilmasini istedigimiz herseyi elinden gelenin en iyisiyle yapti, umariz izleyicilerimize iyi bir film sunariz. Türkiye’de daha iyi projelerin yapilabilecegini düsünmek bile heyecan verici. Türk Yildiz Savaslari’nin hayranlariyla ve umariz uluslararasi arenadaki diger hayranlarla bulusmak bizleri çok mutlu ediyor. Filmin tamami sonbahar 2006 da internetten yayinlanacak. Daha nice projelerde yer almak dilegiyle, iyi seyirler.”

Filmin görsel efekt ve görüntü yönetmeni Can Büyükberber ise fragmanla ilgili ilginç teknik detaylar veriyor:

  • Fragman montaji 2 günde yapildi, bundan önce görsel efekt içeren sahnelerin tamamlanmasi 1,5 hafta aldi.
  • Fragman için 35 adet görsel efekt plani hazirlandi, fragman süresi filmin süresine oranlandiginda gördükleriniz, göreceklerinizin yaninda küçük bir miktar. Bunun disinda, tüm planlar color grading islemine tabi tutuldu.
  • Rotoscoping methoduyla kare kare hazirlanan isin kiliçlari için 1000’den fazla kare düzenlendi.
  • Filmde yer alacak pek çok yesil ekran ve uzay gemisi sahnelerinin post prodüksiyonu tamamlanmadigi için fragmana yetistirilemedi. Fragmanda gördüklerinizin ise render islemleri 100 saat civarinda sürdü.
  • Fragman için hazirlanan ses efektleri, projede yer yer 20 katmana çikti.

Filmin fragmani www.sonunbaslangici.com adresinden indirilebilir.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.