Galaxies Bitiyor mu?

yazar:

kategori:

Şu ana dek çıkan Star Wars oyunları içerisinde Galaxies en çok tartışmaya yol açanı oldu. Sony Online Entertainment, 2005 baharında oyunun dövüş sistemini tamamen değiştirdiğinde oldukça sert bir şekilde oyunseverler tarafından eleştirilmişti. Firma, kasım ayında yeni oyun genişlemeleri çıkarıp birkaç karakter sınıfının yok olmasına sebebiyet verdiğinde daha da fazla eleştiri aldı. Galaxies’in bu iniş ve çıkışlarına, ve pek çok oyun sözleşmelerinin sürelerinin üç yıldan sonra dolduklarına dayanarak tüm Star Wars oyunlarının haklarını elinde tutan LucasArts’ın lisansı bir başka firmaya devredebileceğinden ve bunun için bir arayışta olduğundan söz edilmekte. Detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Endüstri içinde bulunan birkaç kaynağa göre firmanın şu sıralar tam olarak yaptığı bu. LucasArts ile görüşüldüğünde iki firmanın adı geçmiş: City of Heroes adlı MMORPG oyununun sahibi Cryptic Studios ve Kanada tabanlı olan firma BioWare.

Bu ikisi arasından BioWare, uygun aday gibi gözüküyor. Oldukça popüler olan Star Wars: KOTOR oyununun geliştiricisi olmasının yanı sıra firma Teksas’ta yeni bir şubeye geçiyor-ki burada SOE’nin birkaç eski çalışanı görev almış durumda. Firmanın gündemindeki baş projesi henüz tanımlanmamış bir bilim kurgu MMORPG oyunu; tıpkı Star Wars Galaxies gibi.

Peki tüm bunların resmi olan kısmı nedir? SOE yetkilisi sert bir tavırla diyor ki: “Galaxies lisansı ile ilgili bilgilerin tamamı yanlış.” Bir LucasArts yetkilisi ise şöyle diyor:

“LucasArts ve SOE’ın Galaxies’i sona erdirmek gibi bir planı yok. Engellerden payını almasının yanı sıra başarıdan da haklı olarak bir pay aldı ve bu yüzden oyunu sonlandırmayı düşünmüyor ve geleceğe odaklanıyoruz.”

LucasArts yetkilisinin açıklamasına rağmen, başka bir ilginç olasılık da gündeme geldi – bir diğer Star Wars MMORPG oyunu üzerinde çalışılıyor olabilir. Yetkili bu konuda da şöyle diyor:

“Birkaç geliştirici gelecekte bir Star Wars online oyunu geliştirme konusuyla ilgilendiklerini bizlere iletti.”.

Ancak böyle bir oyun geliştiriliyor olsa dahi, gün yüzüne çıkması uzun bir zaman alacak.

Resmi red cevaplarına rağmen, SOE’da işlerin iyi gitmeyişi üzerine söylenecek pek çok şey var. Başka bir stüdyodaki bir kaynak, kendilerine SOE geliştiricilerinden pek çok özgeçmiş geldiğini bildiriyor. Aynı kaynak, SOE’daki coder’ların ve sanatçıların yarısından fazlasının bu “cankurtaran botu” na bindiklerini iletiyor, çünkü onların hepsinin SWG’i kaybedeceklerini bildiğini düşünüyor.

Resmi olarak söylenenler yanlış, fakat gayri resmi olarak…kim bilir?

Konuyu hakkında görüşlerinizi paylaşmak için forumlarımızı kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.