Lucas, Hollywood’u uyardı !

yazar:

kategori:

Ünlü yönetmen, San Francisco’daki Dünya İş Konseyi’ne onur konuğu olarak katıldığı gün Amerika ve Hollywood ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Star Wars’un yaratıcısı George Lucas, Hollywood’a yaptıkları filmlerdeki mesajları dünyaya duyururken daha fazla sorumluluk almaları yönünde bir çağrı yaptı. Lucas, Amerika’yı Hollywood aracılığıyla işgal eden bir “taşra ülkesi” olarak tanımladı. Film yapımcılarının üzerinde “yüksek sesle konuştukları” için dikkatli olmaları yönünde bir baskı olduğunu söyledi. Detayları haberin devamında okuyabilirsiniz.

Güncel küresel konuların daha iyi kavranması görüşünü benimseyen konsey, Lucas’a “Dijital Filmciliğin Babası” ünvanını verdi ve ona “Küresel Vizyon Ödülü” nü takdim etti.

Bu onuru kabul eden Lucas ise şöyle dedi:

“Konuşan bir Hollywood olduğu sürece, Hollywood’un dünyanın geri kalanı üzerinde çok büyük bir etkisi olmaya devam edecek, çünkü bu ülkede gösterdiğimiz, iyi veya kötü, tüm ahlak anlayışını ifşa ediyor. İhraç ettiğimiz emperyalizm konusunda dikkatli olmalıyız.”

62 yaşındaki yönetmen televizyonun da eşit derecede etkili bir iletişim aracı olduğunu belirtti, buna örnek olarak da Teksas’lı zengin bir yakıt yatırımcısı aileyi anlatan Dallas dizisini verdi ve oradaki yaşam tarzının nasıl yansıtıldığını vurguladı.

“Söylemekten nefret ediyorum fakat televizyon şu ana kadarki en popüler ihraç aracı. Benim ileride bunun içinde olmayı istediğimi söylüyorlar. Böyle bir şey dünyanın büyük kısmındaki dengeleri bozardı. Binlerce yıldır sahip olanlar ile sahip olmayanlar arasında bir çatışma var ve şu an bulunduğumuz konumda ilk kez sahip olmayanlarda ne olmadığını gösterme imkanımız bulunuyor.”

Lucas yaptığı bu açıklama ile şimdiden pek çok Amerikan vatandaşının tepkisini çekmiş gibi gözüküyor.

Konuyla ilgili görüşlerinizi forumumuzda paylaşabilirsiniz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.