Star Wars TV Programları Hakkında İpuçları !

yazar:

kategori:

Movieweb, WonderCon’da Lucasfilm fan ilişkileri direktörü Steve Sansweet ile röportaj yaptı. Lucasfilm’in gelecek için yaptığı planlar, ve özellikle Star Wars TV dizisi hakkında çok önemli ipuçlarının verildiği röportajın tamamını haberin devamında okuyabilirsiniz.

Kevin Smith’in Star Wars TV dizisine dahil olacağına dair bazı söylentiler vardı. Kendisi bugün konuyla ilişkin olarak “hayır” dedi.

Steve Sansweet: Bence de “hayır”. Kevin müthiş bir Star Wars hayranı ve onu Star Wars hayranları arasında görmek çok güzel. Bize çok iyi davranıyor, neredeyse bütün filmlerinin ses mixlemesini kendi yaptı, Clerks 2 dahil. Fakat şimdilik herhangi bir Star Wars projesine dahil değil. Gelecekte bir gün, neden olmasın ?

Gelecek derken, Star Wars TV dizisi için önümüzde uzun yıllar var diyordunuz…

Steve Sansweet: TV şovunu iki aşamada gerçekleştireceğiz. İlk aşama Star Wars animasyonu, bu Toy Story tarzında üç boyutlu bir animasyon olacak ve Bölüm II ile II arasında, Klon Savaşları dönemini anlatacak. Bu şov 2007’nin sonbaharında çıkacak gibi gözüküyor. Ön prodüksiyon aşamasındayız, animasyon testleri yapılıyor ve senaryo üzerinde çalışılıyor. Kısacası bunun için hazırlıkların çoktan başladığını söyleyebilirim. George da bu projeye çok ilgi gösteriyor ve bunun bir parçası.

Diğer proje ise gerçek oyuncuların oynadığı ve Bölüm 3 ile 4 arasını anlatan bir dizi. Her bir bölümün 1 saat sürmesini ve toplamda 100 saat olduğu zaman hikaye ve karakterleri en iyi şekilde sunabileceğimizi düşünüyoruz. Bu diğerine kıyasla daha zorlu bir proje ve bu yüzden 2010 yılına doğru tamamlanacak gibi gözüküyor.

Karakterler derken, duyduğumuza göre bu proje ana karakterler üzerine kurulu olmayacakmış…

Steve Sansweet: Doğru. George da bunu söyledi. Çoğunlukla, daha az gördüğümüz karakterler üzerine kurulu olacak ve bu karakterler merkezde olacak. Ancak elbette galakside gerçekleşen ana olaylar etrafında dönecek ve hikaye boyunca Luke, Darth ve Han isimlerini duyacaksınız.

Yani bir kahramanlar çekirdeği var ve her bölümde yeni bir kahraman olmayacak?

Steve Sansweet: Öyle görünüyor ki hikayenin akışına göre bazı karakterlerin devamlı bir şekilde ortaya çıkışını görebileceğiz. Bir film gibi olabilmesi için bence bu şekilde olması gerekiyor.

Bu kulağa bugüne kadar yapılan en hırslı TV projesi gibi geliyor. Peki nasıl olacak?

Steve Sansweet: Öncelikle biri bunu satın almalı. Ne kadar çok TV programları üretirseniz üretin, çekici olmadığı zaman kimse onu almak istemez ve kanalında yayınlamaz. Fakat çok fazla dağıtım kanalı var ve her altı ayda bir yeni bir şey çıkıyor. iPod downloadları, üyelik tabanlı siteler, telefonla sipariş gibi. Birkaç yıl içinde ne olacağını kestirebilmek mümkün değil. Bu yüzden daima bir olasılık var.

Sizce gelecekte Star Wars’un ürünler bakımından yenilgiye uğrama olasılığı var mı?

Steve Sansweet: Eğer yenilgiye odaklanırsanız, asla risk alamazsınız. Star Wars’un kendisi en başından beri bir riskti, Empire Strikes Back bile. Star Wars kadar başarılı olmasına rağmen George’a filmi çekmesi için para veren banka bile aniden krediyi kesmişti. Yani hiçbir şey kesin değil.

Yeni kötü karakterler hakkında konuşmak için çok mu erken? Yeni bir Grievous/Darth Maul tarzı kötü adam görecek miyiz?

Steve Sansweet: Klon Savaşları animasyonunda sanırım Grievous gibi bilindik kötü adamları göreceğiz. TV şovunda hakkında ise konuşmak için henüz çok erken. George’un kafasında ne yapmak, nerede yapmak ne tip karakterler kullanmak istediğiyle ilgili bir fikir mutlaka vardır, fakat o şu anda tüm bunları animasyon projesi için yoğunlaştırmış durumda.

Jar Jar Bölüm III’te neden ölmedi?

Steve Sansweet: Jar Jar’ın öldüğünü kastettiğimi sanmayın ama evrenin farklı bölümlerinde ve perdede görmediğimiz birçok olay oldu ve olmaya devam ediyor. Ben onu Padme’nin cenazesinde görmedim. Jar Jar’a gelecekte ne olacağını bilemeyiz, Star Wars’a devam etmek için çok yıl var. Bölüm 3 ile 4 arasında neler olduğunu henüz bilmiyoruz, bu 19 yıllık bir dönem ve pek çok şey olabilir.

Filmlerde pek çok dinamik ve hareketli sahne vardı, aynı şey TV dizisi için de gerçekleştirilebilir mi?

Steve Sansweet: Evet, bence bu mümkün. Bu ilginç çünkü örneğin George’un Bölüm I’de kullandığı kalabalık sayısını birkaç katına çıkarma gibi tekniklerin pek çoğu “Genç Indiana Jones” çekilirken geliştirilmişti. Bilgisayar animasyonunun gücü ile bence filmlerdeki efektleri TV’de de görmeniz mümkün olacak.

Müzik hakkında bir fikriniz var mı?

Steve Sansweet: Cartoon Network’de gösterilen Klon Savaşları çizgi dizisi için John Williams’ın müzikleri kullanılmıştı. Diğer projeler için bir değişiklik yapılır mı bilemiyorum.

3D Star Wars, bu konuda ne söyleyebilirsiniz?

Steve Sansweet: Teknik varlığını koruyor. George ve Rick Mccallum bu konuda çok heyecanlılar, fakat bunun için filmin dijital bir projeksiyonunun yapılması gerekiyor, bu sistem böyle işliyor. Şu an için Amerika’da dijital projeksiyonu olan 90 salon var ve 1999’dan beri bu sayı değişmedi. En azından 1000 salon olmalı ki film 3D’ye geçerken yaptığı masrafı karşılayabilsin. 2005’in sonlarında pek çok salon dijital sisteme geçeceğini duyurmuştu. Bu sadece zaman meselesi. Eğer 2007’ye kadar yeterli miktarda salon olursa, veya biz o kadar süre bekleyebilirsek, proje hayata geçer. Ama bu proje eninde sonunda, yakın gelecekte olacak.

Indiana Jones?

Steve Sansweet: Hepimiz umut ediyoruz. Yazılmış bir senaryo var, ve bu senaryonun atlatması gereken üç adam var, Harrison Ford, Steven Speilberg ve George Lucas. Umarız anlaşabilirler ve Indy 4’ü bu yılın sonlarında çekmeye başlarız.

Bildiğiniz bir detay var mı?

Steve Sansweet: George biliyor, Harrison biliyor ve Steven biliyor, ve bu konuda ağızlarını çok sıkı tutuyorlar. Ben hiçbir şey bilmiyorum.

Söylemek istediğiniz son bir yorum var mı?

Steve Sansweet: Bizi destekleyen fanların olduğunu bilmek çok güzel. Ve tıpkı onların da dediği gibi “Star Wars Sonsuzdur”. Biz de bu sözün arkasındayız çünkü fanlar bize daima yardımcı oldu. Fazlasını istiyorlar ve onlar istediği sürece biz de onlara fazlasını vereceğiz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.