İzmir Fan Film Yolda !

yazar:

kategori:

Türkiye’deki fan film heyecanı hareketliliğini koruyor. Ankara’dan sonra bu kez İzmir’den bir fan film görücüye çıkma hazırlığında. Bölüm I’den 1000 yıl öncesinde gelişen olayları konu alacak film hakkında yapım ekibinin görüşlerini ve filmden görüntüleri haberin devamında okuyabilirsiniz.

Çekimlerine geçen yaz aylarında başlanan filmin yönetmen koltuğunda Cenk Düzgit’i göreceğiz. Cenk Düzgit aynı zamanda filmin senaryo yazarlığını da üstlenmiş durumda. Şubat ayı içinde iç mekan çekimlerine başlanacak olan filmin görsel efektlerinin arkasında Can Büyükberber var. Yardımcı yönetmenlik de ise İlker Arıkan ve Onur Kır’ı görüyoruz.

Şu an için Mayıs ayı gibi internet üzerinden yayına girmesi planlanan filmin efektlerinin orijinal Star Wars filmlerinden pek farkı olmayacağını vurgulayan Can Büyükberber, sözlerine şöyle devam ediyor;

“Fan film yapımları genelde Amerika’nın tekelinde, Avrupa’dan ise tek tük örnekler görüyoruz. ILM’nin yaptığı lazer, ışın kılıcı, parlama vb. efektleri orijinal filmlerden kare kare analiz edip, kendi filmimize adapte etmeye çalıştık. Yani efektleri yapılmamış herhangi bir Star Wars filminin herhangi bir sahnesine efektleri biz yapıyor olsaydık, farkı anlamanız çok güç olurdu. Şimdiye kadar konulu hiç bir fan filmde bu efektler film kalitesinde yapılamadı. Tabi bütün bunlar bir prodüksiyon süreci ve ekibimize tesadüf eseri bir tanışma ile katılan şu an ki yardımcı yönetmenimiz İlker Arıkan ile prodüksiyon açısından çok daha da güçlendiğimizi düşünüyorum.”

Filmin yönetmeni ve senaristi Cenk Düzgit ise, filmin kalitesi açısından Türkiye’de ilklerden biri olacağına dikkati çekerken, dünyada ise fan film yapımlarına bakıldığında en iyiler arasında yer alacağını vurguluyor ve ülkemizde bir ilki gerçekleştirmenin ekip olarak gururunu yaşadıklarını söylüyor. Ayrıca kendilerinin çok yeni bir ekip olduklarını ve bu ilk filmde başarıyı yakalamak için çok çalıştıklarını söyleyen Cenk Düzgit, bu filmi herkesin seyretmesi gerektiğini ve seyredenlerin yapıcı eleştirilerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, İzmir Fan Film Ekibi isminin bir etiket olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyip sözlerini bitiriyor.

Yardımcı Yönetmen koltuğunu Onur Kır ile paylaşan İlker Arıkan ise şöyle konuşuyor;

“Bu ekip içinde bulunmaktan çok mutluyum ve gururluyum. Çünkü ne yapacağını bilen kişiler ile çalışmak çok zevkli. Ben bu ekibe www.yildizsavaslari.com sitesinden tesadüfen katıldım. Şimdi düşünüyorum da katıldığım da çok iyi olmuş. En çok sevdiğim yanları ise hedeflerini asla küçük tutmuyorlar. Bu açıdan bakıldığında ben bu fan film ekibini 1970’lerin ortasındaki daha kurulma aşamasında olan Lucasfilm’in yerel veya mikro bir versiyonu olarak görüyorum. Hedeflerimiz arasında fan film ödülünü ülkemize getirmek var. Belki bu şu an çektiğimiz filmle olmayabilir. Ancak budan sonraki yapımlarımız ile bu olayı mutlaka gerçekleştireceğiz. Buna inancım tam. Ayrıca İzmir Fan Film Ekibi ismini dünyada duyurmak ve fan film ekipleri arasında önemli bir yere gelmek en büyük hedeflerimizden biri. Yani bu ekip bir tek film için bir araya gelmiş bir ekip değil. Biz elimizdeki çekirdek kadroyu koruyup devamlılığı olan projelere imza atmak ve bu kadroyu yetenekli yeni isimler ile geliştirmek için bu yola çıktık. Ve şu anda çok iyi yol aldığımızı düşünüyorum. “Sonun Başlangıcı” filminin, fan film açısından Türkiye’de ve belki de dünyada, gerek efektleri gerek çekim teknikleri açısından iyi bir yer edineceğini sanıyorum.”

Film Mayıs ayında yayına girecek. Filmden alınmış görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Konu hakkındaki görüşlerinizi forumumuzda paylaşabilirsiniz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.