Bölüm III DVD’sini Yakından İnceledik !

Yıldız Savaşları . Com, Kasım ayında tüm dünya ile aynı anda ülkemizde piyasaya çıkacak Bölüm III DVD’sinin detaylarını ve Star Wars ile ilgili diğer gelişmelerini öğrenmek üzere, 20th Century Fox Home Entertainment temsilcisi olan Tiglon’daydı. Sizler için (raflarda yerini almadan önce) DVD içeriğini yakından inceledik. DVD ‘deki incelikleri ve bizleri bekleyen gelişmeleri haberin devamında okuyabilirsiniz.

Her ne kadar daha önce geçtiğimiz haberlerde, özellikle de Amerika basın tanıtımı haberinde pek çok kez DVD’nin çıkış tarihi, içeriği ve kesilmiş sahnelerden söz ettiysek de, ülkemizde bizleri nelerin beklediğini öğrenmek üzere soluğu Tiglon’da aldık. Tiglon ürün müdürü Ela Sevinç, bizleri pek çok konuda aydınlattı.

Ela Hanım ile öncelikle ülkemizdeki DVD piyasasından konuştuk. Piyasanın %90’dan fazlasının ne yazık ki korsanın elinde olduğunu, ve her ne kadar daha önceden piyasaya sürülen Bölüm I, Bölüm II ve Orijinal Üçleme Seti’ne halen talep olsa da sırf bu sebepten ötürü stok tutamadıklarını, çünkü Lucasfilm’in korsan piyasası nedeniyle buna izin vermediğini öğrendik. Yine aynı sebepten ötürü, bütün ön hazırlıkları tamamlanan ve sipariş edilen Ewok Adventures, Droids, Clone Wars gibi Star Wars konulu DVD’ler de ülkemize ulaşamamış durumda ve bir süre de ulaşması olası gözükmüyor. Kısacası, korsan yapımların kullanımının sıklaşması, ülkemize gelebilecek olan yeni ürünlerin önünü kesmekte, ve bu noktada en büyük görev tüketiciye düşüyor.

(not: Bölüm III ile beraber Bölüm I, Bölüm II ve Orijinal Üçleme Seti’nin de piyasaya çıkması planlanmış, fakat büyük ihtimalle bu sağlanamayacak, en azından Bölüm III DVD’sinin çıkışında. Bölüm III DVD’si ise çok büyük bir olasılık ile 1 Kasım tarihinde raflarda yerini alacak.)

Bunun ardından Tiglon’a gönderilen Bölüm III örnek DVD’lerini büyük bir heyecan ile izlemeye koyulduk. Filmi içeren ilk diskte, başlıca menü arayüzü Palpatine’in ofisi idi; başlık seçimi menüsünde Yoda ile Sidious’un senatodaki düellosu; altyazı menüsünde ise clone’ları savuşturan Yoda’yı görmek nefes kesiciydi, ve filmin karanlık temasına tam anlamıyla uyum sağlıyordu. Filmin görüntüsündeki berraklık ve renklerdeki canlılığın, sanki yeniden elden geçirilmiş olabileceği konusunda ise hemfikirdik.

Daha sonra kamera arkası, dökümanterler gibi belgeselleri içeren ikinci disk’e geçtik; elbette bizleri en çok sabırsızlandıran kısım kesilmiş sahneler idi. Yoda’nın Dagobah’a varışında gözlerden birer damla yaş akacağını, Grievous’un Shaak Ti’yi öldürüşünde şaşkınlık yaşanacağını ve Yakıt Deposu sahnesinde repliklerdeki mizahın ufak bir gülümsemeye yol açacağını tahmin ediyoruz. Asi Birliği’nin temellerinin atıldığı sahnelerin ise her ne kadar filmin temposunu düşürdüğü için kesildiğini düşünsek de elbette olayların gidişatında önemli noktaları teşkil ediyorlar. Diskin geri kalanını ise sürprizleri bozmamak amacıyla bizler de DVD raflarda yerini aldığında izlemeye karar verdik.

Bu muhteşem ön gösterim ve önemli bilgiler (ve koyu Star Wars sohbeti) için Ela Sevinç’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Tiglon ve Yıldız Savaşları . Com ortaklığı ile değişik, alışılagelmişin dışında sürprizlerin yolda olduğunu da belirtelim.

Gelişmeleri Yıldız Savaşları . Com’dan takip etmeyi unutmayın!

Konu ile ilgili görüşlerinizi forumumuzda paylaşabilirsiniz.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.