Bölüm III DVD Detaylı İncelemesi ve Lucasfilm’den Haberler !

Geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısı ile Bölüm III DVD’si resmen tanıtılmış oldu. DVD’nin içerik detaylarının yanı sıra Lucasfilm’in gelecek için yaptığı planlar da açıklandı. Pek çok fan için bir kısmı sevindirici, bir kısmı üzücü olan bu planları ve Bölüm III DVD’sinin başka hiçbir Türkçe kaynakta yayınlanmamış en ince detaylarını YıldızSavaşları.Com ayrıcalığı ile haberin devamında bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz Perşembe günü Bölüm III DVD’sinin basın tanıtımı Skywalker Ranch’te yapıldı. Tanıtımın yöneticiliğini üstlenen Lucasfilm Başkan Yardımcısı ve Lucasarts Başkanı olan Jim Ward haricinde Rob Coleman, Frank Oz, Ian McDiarmid ve Hayden Christensen da tanıtımda bulunuyordu.

Tanıtım, Jim Ward’ın açılıştaki savaş sahnesini ve final düellosunu gösteren bir demonstrasyonu ile başladı. Gelen bilgilere görüntü o kadar net ve keskindi ki, orada bulunan herkes adeta büyülendi. Bunun yanı sıra görüntüdeki berraklığın, sinemada gösterilenden veya başka herhangi bir DVD’den daha fazla olduğu da belirtiliyor ve filmin olabildiğince büyük ekranlı bir televizyonda izlenmesi öneriliyor.

 

Kesilmiş Sahneler

Filmden kesilmiş olan altı sahne, ve her birinin başında filmden neden kesildiğini açıklayan kısa bir video bulunuyor.

Bunlardan ilki, kesildiği için hayranları en çok üzen sahnelerden biri olan Yoda’nın Dagobah’a varış sahnesi. Bir dakikadan daha kısa olan bu sahnenin neden kesildiği konusunda Lucas, herkesin zaten Yoda’ya ne olduğunu bildiğini söylüyor.

Harcanması en kötü olan bir diğer sahne de üçlü bir seri olan Padme ve Asi Birliği sahnelerinden biri. Bu sahnelerde Bail Organa ve Mon Mothma önderliğine Asi Birliği’nin nasıl oluşturulduğu anlatılıyor. Bu grup Sidious ile karşılaşıyor ve Sidious’un güce açlık duyan doğasının kaynağı ve Anakin’i kontrol etme yöntemi hakkında bazı ipuçları veriliyor. Oldukça kritik bilgiler içeren bu sahnelerin kesilme sebebi olarak Lucas, asıl olanın hikayeye odaklanmak olduğunu söylüyor. Ayrıca bu sahnelerde George Lucas’ın kızları ve Bai Ling de gözüküyor.

Diğer kesilmiş iki sahneden birinde Shaak Ti’nin Grievous tarafından öldürülüşü ve kahramanlarımızın mutlak ölümden kaçışları gösteriliyor. Film gösterime girmeden önce internette dolaşan su altı görüntüleri işte bu sahneye aitti. Son olarak Yoda, Obi Wan ve Mace arasında şansölye hakkında bir konuşma geçiyor.

Bir Dakikadan Kısa: Bölüm III’ün Yapılışı

Bu baş döndürücü bölümün uzunluğu yaklaşık iki saat ve filmin sadece 49 saniyelik bir bölümünün sinema ekranına gelene kadar nasıl bir gayret ile hazırlandığını anlatıyor. En başta son düellonun 49 saniyelik bir bölümü ve işlemle ilgili istatistiki bir grafik gösteriliyor.

Grafik şöyle başlıyor:

Mustafar Düellosu
Sahne 158
26 Çekim
910 Sanatçı
70441 Saat/Kişi

Bu etkileyici video, filmin çok kısa bir sahnesi için bile nasıl bir emek harcandığını ve nasıl bir disiplin gerektirdiğini, listedeki 910 kişinin her biri için ayrı ayrı gösteriyor.

Easter Egg

Eğer diğer Star Wars DVD’lerini aldıysanız, 1138 kodunun easter egg’leri açtığını mutlaka biliyorsunuzdur. Bu kez, karşımıza break dans yapan bir Yoda geliyor.

Bunun haricinde, George Lucas, Rick McCallum, Rob Coleman, John Knoll ve Roger Guyett’in yorumlarını içeren kısa bir yorum bölümü de bulunuyor.

Seçilmiş Kişi bölümü’nde George Lucas, Bölüm I ile VI arasındaki noktaları tamamlıyor ve Darth Vader efsanesinin bilinmeyen detaylarını açıklıyor.

Hepsi Gerçek: Bölüm III Dublörleri

Fazla uzun olmayan bu ilginç bölümde Nick Gillard’ın koordine ettiği aktör ve dublörlerin kamera arkası görüntüleri bulunuyor.

Starwars.com Web Dökümanterleri

Starwars.com’da bulunan 18 bölümlük dökümanter serisinin tamamı

Hero Falls” Müzik Videosu
Poster ve Print Kampanyası / Trailer’lar ve TV Spotları

Uluslar arası ve reklam amaçlılar da dahil olmak üzere tüm posterlerin görüntülerinin yanı sıra, tüm trailer’lar ve TV spotları bulunuyor.

Üretim Aşaması Fotoğraf Galerisi

Pek çok muhteşem fotoğraf bu bölüm altında.

Battlefront II

Xbox, Play Station 2 ve PC platformlarında çıkacak olan oyunun oynanabilir demosu (sadece Xbox için).

DVD-ROM İçeriği

Bu bölümün içeriği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı, bu nedenle 1 Kasım tarihinde diski DVD-ROM’larımıza takıp ne olduğunu hep beraber göreceğiz.


Diğer Gelişmeler

DVD’nin çıkışıyla beraber farklı noktalarda farklı promosyonlar yapılacak ancak burada yazılanların tamamının Amerika’da geçerli olacağını eklememizde fayda var. Ülkemizdeki promosyonları önümüzdeki günlerde yine sitemizden haber alabilirsiniz. Promosyonlardan biri Wal-Mart’ta satışa sunulacak ekstra bonus diskli paket.

  • Yeni üçlemenin yapımcısı olan Rick McCallum’un açıklamasına göre George Lucas şu sıralar Indiana Jones IV üzerine çalışıyor ve önümüzdeki pazar senaryoyu Spielberg’e sunması bekleniyor.
  • Ayrıca Rick McCallum, Liam Neeson ile bir sahne çekimi hakkında görüşüldüğünü ve bunun test edildiğini doğruluyor ancak bunun işe yaramadığını ve sahnenin asla tamamlanmadığını sözlerine ekliyor.
  • Jim Ward, işlerinin henüz bitmediğini ve sırada Genç Indiana Jones serisinin DVD versiyonunun hazırlığı olduğunu belirtiyor. İlk çekildiğinde DVD versiyonları hesaba katılmadan kaydedildiğini, bu nedenle işlerinin oldukça zor olduğunu ve 18 aydır bu konu üzerine yoğunlaştıklarını sözlerine ekliyor. Şu ana dek 22 bölüm içeren 3 disk tamamlanmış durumda, ve setin VHS kaset versiyonunun piyasaya sürülmesi düşünülmüyor.
  • İnternette dolaşan pek çok asılsız haberin aksine, 6 Star Wars filmini birden içeren ultimate paket hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.
  • Şu sıralar Star Wars animasyon TV şovu için çalışmalar sürüyor. George Lucas 13 bölüm yazıyor, Rob Coleman Skywalker Ranch’te görseller üzerine çalışıyor ve animasyonun da Singapur’da yapılması planlanıyor.
  • Canlı performans içeren dizinin 2007 yılının başlarına yetiştirilmesi planlanıyor ve filmlere kıyasla daha karanlık ve karakterlere odaklı olacağı söyleniyor. 100 bölümden oluşacak dizi, Bölüm III ile Bölüm IV arasını anlatacak. Çekim merkezi Sydney’de olacak fakat çekimler dünyanın çeşitli yerlerinde olacak. Söylentilere göre bu diziye Boba Fett de dahil edilebilir.
  • McCallum ayrıca Star Wars 3D hakkında da konuştu. Bunu yapmanın iki bölümlü bir sorun yarattığını söyleyen McCallum, ilk sorunun her sinemanın bunu gösterecek teknolojiye sahip olmaması, diğerinin ise her sinemanın bu versiyonun gösterimini sürekli kılacak deneyime sahip olmamasını belirtti.

Bölüm III DVD’sinin ülkemizde çıkış tarihi hakkındaki haberleri önümüzdeki günlerde sitemizde bulabilirsiniz. DVD hakkındaki görüşlerinizi forumumuzda paylaşmak için tıklayın.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.