Focus’da Bu Ayın Dosya Konusu Star Wars!

Aylık popüler kültür ve bilim dergisi Focus, bu ay kapak dosyasında “Star Wars Efsanesi”ni işledi. Türkiye’nin en aktif fan club yapılanması olan Yıldız Savaşları . Com sitesinin yanı sıra Arkabahçe Yayıncılık’ın editoryal desteği ile hazırlanan bu dosya, Star Wars filmlerinin teknolojik altyapısına dair, Türkiye’de bugüne dek hiç yayımlanmamış bilgileri içeriyor. Detaylar için haberin devamını okuyun.

Focus’un son 10 yılda sayfalarında duyurduğu sayısız yeni teknoloji ve ürünün “esin kaynağı”nı yaratmayı başarmış bu filmin, derginin 11. yılında kapak dosyası seçilmesi, ilginç bir not olarak kenara yazılabilir.

Aslında, mikrodalga fırınlardan kablosuz erişim noktalarına, lazerli ameliyatlardan süper bilgisayarlara pek çok ilerlemeyi kazıdığınızda, altından Star Wars filminin çıkması, bu editoryal tercihi doğruluyor. Focus dergisi, bilinen Star Wars’un derinliklerine inerek, filmin hazırlandığı “Skywalker Ranch”in teknolojik özelliklerini inceliyor.

Star Wars evreninin 30 yıllık öyküsünün, film aralarında geçen olayların anlatıldığı “Genişletilmiş Evren”i de içine alan kapsamlı bir kronolojisinin de bulunduğu bu sayı, Star Wars hayranları için tam bir “koleksiyon dergi” niteliğinde.


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.